Πραγματοποιήθηκε χθες 19 Μαρτίου η 1η ΣΥΜΠΡΑΞΗ Τουρισμού Κεφαλονιάς, στο θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ στο Αργοστόλι.

Της Ελένης Δ. Χιόνη

Συμπράξεις Τουρισμού είναι μια τακτική των τελευταίων χρόνων σχεδόν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, στην οποία συμμετέχουν εμπλεκόμενοι φορείς με στόχο την τουριστική προβολή της κάθε περιοχής με τη συνεργασία. Η κάθε «Σύμπραξη» προσπαθεί να δώσει ταυτότητα στο τουριστικό προϊόν (brand name) και στη συνέχεια με ποικίλους τρόπους να το διαφημίσει στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Όπως ανέφερε η Μαρίνα Βεργωτή, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, η ΣΥΜΠΡΑΞΗ που βλέπουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας που ξεκίνησε το 2020. Μαζί, αυτοί οι φορείς έχουν πετύχει κάτι πολύ πέρα ​​από αυτό που θα μπορούσε να επιτευχθεί μεμονωμένα. Οι καρποί αυτής της συνεργασίας μας έφεραν κοντά απόψε για να τιμήσουμε και να αγκαλιάσουμε τους νέους εταίρους σε αυτό το συλλογικό εγχείρημα, με την προσδοκία ακόμη πιο αξιοσημείωτων επιτευγμάτων στο μέλλον.

Οι συμμετέχοντες στην 1η ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Στην 1η ΣΥΜΠΡΑΞΗ για το τουρισμό της Κεφαλονιάς συμμετέχουν : Oι τρεις δήμοι του νησιού Αργοστολίου,Ληξουρίου, Σάμης.Η Ενωση Ξενοδόχων, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο,η Marketing Greeece,η Fraport (Αεροδρόμιο)και η Aegean (Αεροπορική εταιρεία).

Ο  Νίκος Διαμαντόπουλος Γενικός Διευθυντής Marketing Greece παρουσίασε το διαφημιστικό υλικό που έχει δημιουργηθεί για την προβολή του νησιού και τα «κανάλια» μέσω των οποίων έγινε η διάδοσή του στις αγορές – στόχους.

Οι χαιρετισμοί

Χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής δια ζώσης και με video ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος,o Δημήτρης Φραγκάκης Γενικός διευθυντής του ΕΟΤ και η Μαρίνα Βάλβη εκπρόσωπος της εταιρίας Aegean.

Η ομαδική συνέντευξη

Στη συνέχεια κλήθηκαν αντιπρόσωποι των συμμετεχόντων στην ΣΥΠΡΑΞΗ να απαντήσουν σε στοχευμένες ερωτήσεις από τη συντονίστρια της εκδήλωσης Μαρίνα Βεργωτή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσων Δήμου Αργοστολίου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη συζήτηση ήταν:

O Νίκος Κουρκουμέλης Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αργοστολίου, ο Παναγής Δρακουλόγκωνας Δήμαρχος Σάμης,η Ελένη Λουκέρη Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ληξουρίου,ο  Νίκος Διαμαντόπουλος Γενικός Διευθυντής Marketing Greece,ο Σταύρος Σπαθής πρόεδρος Επιμελητηρίου,ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος πρόδρος Ενωσης Ξενοδόχων,ο Γιώργος Βήλος Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece.

Στη 1η ΣΥΜΠΡΑΞΗ και στα συμπεράσματά της θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες. Σε αυτό το ρεπορταζ θα σημειώνουμε κάποια σοβαρά (κατά τη γνώμη μας) ζητήματα που τέθηκαν από μέλη του πάνελ τα οποία δείχνουν τη δυναμική αλλά και τα προβλήματα του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης μίλησε για την τουριστική ταυτότητα της Κεφαλονιάς η οποία -κατά τη γνώμη του- στηρίζεται στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον και στις δυνατότητες που προσφέρει για πολλές μορφές τουρισμού πέραν του κλισέ «Ηλιος και θάλασσα».

Ο Δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας με περηφάνεια ανέφερε ότι η γη της Σάμης φιλοξενεί τα πιο δυνατά τουριστικά σημεία του νησιού : Μύρτος, Μελισσάνη, Δρογκαράτη, Φισκάρδο, Αγία Ευφημία.  Σημεία που μας τα δώρισε η φύση και πρέπει να προστατευτούν.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ληξουρίου Ελένη Λουκέρη αναφέρθηκε στη «ψυχή» και την ουσία του τουριστικού μας προϊόντος που είναι οι άνθρωποί του,τα προϊόντα και ο πολιτισμός που παράγουν,αυτά που η Παλική διαθέτει σε αφθονία.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος έδωσε την ταυτότητα του κλάδου του:οικογενειακές ξενοδοχειακές μονάδες.Η οικογένεια εργάζεται στο ξενοδοχείο και ο πελάτης νιώθει και απολαμβάνει τη φιλοξενία.

Αυτός όμως που έδωσε το πραγματικό στίγμα του τουριστικού μας προϊόντος ήταν ο   Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport  Γιώργος Βήλος. Οι εκτιμήσεις του είναι αποτέλεσμα των ερευνών που κάνει η εταιρεία στους επιβάτες των αεροπλάνων μέσω ερωτηματολογίων. Ολοι όσοι έχουμε ταξιδέψει σε αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport έχουμε συμπληρώσει ανάλογα ερωτηματολόγια.

Τι έβγαλαν λοιπόν τα ερωτηματολόγια για την Κεφαλονιά:

* H Κεφαλονιά είναι ο 2ος πιο δημοφιλής προορισμός στους 14 που διαχειρίζεται τα αεροδρόμιά τους η Fraport.

  • Υπάρχει ζήτηση θέσεων(κρεβατιών)για την Κεφαλονιά από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και ΤΟs αλλά κρεβάτια δεν βρίσκονται!
  • Και 3ο (και φαρμακερό).Δεν υπάρχει σωστή αντιστοιχία της ποιότητας του προϊόντος που προσφέρουμε  με τις τιμές.Οι τιμές μας είναι «τσιμπημένες».

Ο επόμενος συμμετέχον που -κατά τη γνώμη μας- έθεσε το μέγιστο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής ο οποίος μεταξύ άλλων είπε « Ελπίζουμε μέσα από αυτές τις δράσεις να προσελκύσουμε και επενδυτές στην Κεφαλονιά γιατί οι επενδύσεις είναι απαραίτητες για την τουριστική ανάπτυξη».

( Στις επόμενες ώρες θα έχουμε πλήρη απομαγνητοφώνηση της συζήτησης)

Οι παραβρισκόμενοι

Ανάμεσα στον κόσμο που παρακολουθούσε ήταν ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, στελέχη αεροδρομίου , αντιδημαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών και TOs.

Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη για τυχόν παραλείψεις.

Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, Αντιδήμαρχος Σάμης Σπύρος Σπαθής, πρόεοδρος ΔΣ Σάμης Κυριάκος Σταμούλης, Αντιδημαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, οι εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτορείων Θανάσης Καραπέτσας, Σπύρος Κατσούρης, ο δ/ντης της της Swissport Γιώργος Γεροντάκης, η ΓΓ της Ενωσης Ξενοδόχων Κωνσταντίνα Χαρίτου, ο Δ/ντης του ξενοδοχείου White Rocks Πέτρος Ψαλίδας , π δ/ντης του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΡΟΜΠΟΛΑΣ Κώστας Μπαζίγος, o πρ. βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος (στη θητεία του ξεκίνησε η σύμπραξη της Περιφέρειας με την marketing greece), στελέχη πρώτης γραμμής του Αεροδρομίου όπως η Θάλεια Παπαδημητρίου  και στελέχη της Fraport.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το πανελ της 1ης ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Οι παραβρισκόμενοι

Tα τρανταμέντα

Το Mythos Estiasis είχε αναλάβει το τρατάρισμα στο φουαγιέ του Θεάτρου

Το δείπνο για 20 άτομα ανέλαβε το Οίνοψ Wine Bar – Restaurant,της Λεωφ. Βεργωτή.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!