Το Σάββατο 22 Ιουνίου, έλαβε χώρα η ανοιχτή συζήτηση της δράσης του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς “Η Κεφαλονιά: ένα Hub για το κρασί” για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!
Ρεπορταζ – φωτογραφίες : Ευγενία Μαράτου
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Βαλλιάνειου Επαγγελματικής Σχολής Ληξουρίου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων Κεφαλονίτη οινοπαραγωγών, μελών του Συνδέσμου.
Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και της Άνθειας Κώτση, η φετινή χρονιά του Kefalonia Wine Hub ήταν αφιερωμένη στην Βιοδυναμική και το smart farming, δύο θέματα επίκαιρα.
Oι καλεσμένοι ομιλητές, κ. Γεώργας Δημήτριος (οινοποιός, γεωλόγος), ο κ. Δεσύλλας Μάριος (γεωπόνος, σύμβουλος βιοδυναμικής καλλιέργειας)
O κ. Χριστούδης Δημήτριος (MSc Γεωπόνος – Smart agriculture expert) μαζί με τον κ. Ιάσονα Μπινιάρη (MSc Γεωπόνος – Smart agriculture expert). “Μαζί τους” και το drone με το οποίο ακολούθησε επίδειξη ψεκασμού στο Χωράφι του Σπύρου Αντωνελου.
Ερωτήματα όπως Τι πραγματικά σημαίνει βιοδυναμική στο κρασί και το αμπέλι, πως οι πρακτικές τις αμπελουργίας επηρεάζουν το περιβάλλον μας, τι προσφέρει στο περιβάλλον η σύγχρονη αμπελουργία και το smart farming και πως εφαρμόζεται, ήταν μερικά από αυτά που συζητήθηκαν και απαντήθηκαν.
Παρόντες ήταν οι οινοποιοί του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, αμπελουργοί και εκπρόσωποι της Περιφέρειας.
Ο Σύνδεσμος Οινοποιών μοίρασε στους παρευρισκόμενους το “καλλιεργητικό ημερολόγιο”!
Τις προηγούμενες δύο χρονιές, η θεματολογία του Kefalonia Wine Hub ήταν η κλιματική αλλαγή και οι νέες τεχνολογίες στο αμπέλι από τη θεωρητική τους πλευρά.
Ευχόμαστε τα αμπέλια τους να είναι πάντα καρπερά και τα βουτσιά τους πάντα γεμάτα με εκλεκτούς οίνους που θα γεύονται χιλιάδες οινολάτρες ανα τον κόσμο!
Δείτε το 3ο Kefalonia Wine Hub όπως μεταδόθηκε live από τη σελίδα μας στο Facebook:
Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο Facebook: