Και ένω στην Κεφαλονιά επικρατεί αγωνία ότι δεν πάμε καθόλου καλά στον τουρισμό, η υπόλοιπη Ελλάδα φαίνεται να απογειώνεται όχι μόνο στις αφίξεις αλλά και στην αύξηση των εσόδων από τους τουρίστες. Το πρόβλημα των μειωμένων αφίξεων αλλά και εσόδων από τους Τουρίστες στο νησί μας έθεσε με σχετική ερώτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μάκης Παπάς για να εισπράξει τις ειρωνίες του δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου και τη διαβεβαίωση ότι “ολα πάνε καλά” και ότι οι επιχειρήσεις που δεν πάνε καλά είναι γιατί δεν έχουν σωστό marketing.”

Δείτε τα στοιχεία του πρώτου 3μήνου στο νησί μας

FRAPORT: Στην τελευταία θέση η Κεφαλονιά στο Ιόνιο το τρίμηνο Μάρτιος-Μάιος(αναλυτικά στοιχεία)

Διαβάστε το σχετικό άρθρο της Αντριάνα Βασιλά με την ανάλυση των στοιχείων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΠΟΝΤΙΚΙ.

Τουρισμός: Απογειώνονται αφίξεις και μέση δαπάνη – επεκτείνεται και η σεζόν

Σε ξέφρενους ρυθμούς κυλάει η τουριστική σεζόν στην χώρα μας σημειώνοντας. Ήδη η αύξηση στις προγραμματισμένες αφίξεις της περιόδου Ιούνιος – Οκτώβριος ξεπερνά το 8% σε σχέση με πέρυσι!

Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας το 2024 μιλάμε για ένα νέο ρεκόρ, σε αφίξεις της τάξης των 35 εκατ. τουριστών (+7% έναντι του 2023) και βελτιωμένα έσοδα ανά τουρίστα, οδηγώντας έτσι σε εισπράξεις της τάξης των €22 δισ. (+10% έναντι του 2023) και ενίσχυση μεριδίου στη μεσογειακή αγορά.

Η καλή αρχή φάνηκε άλλωστε από την αρχή της τουριστικής περιόδου αφού η εκκίνηση χρονιάς αυξήθηκε κατα 24% στις αφίξεις του 1ου τριμήνου, έναντι 2023)

Στο ότι αφορά τον δείκτη μελλοντικής ζήτησης των ελληνικών ξενοδοχείων η Εθνικής Τράπεζας τονίζει ότι βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με την αισιοδοξία να αποτυπώνεται σε ρεκόρ καθαρών προσλήψεων για το διάστημα Φεβρουάριος – Απρίλιος (+98 χιλ. έναντι +90 χιλ. το 2023).

Την ίδια ωρα συμφωνα με έκθεση για την ευρωπαϊκή αγορά της εταιρείας αναλύσεων Airbnb, η ζήτηση για καταλύματα κινείται στην χώρα μας φέτος με αύξηση κατά 18% για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα η μέση δαπάνη επίσης δείχνει να αυξάνεται μετά την πτωτική πορεία που ακολούθησε όλο το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου της Τράπεζας της Ελλάδας τον Απρίλιο του 2024 εμφάνισε αύξηση της τάξης του 1,9%. Τον προηγούμενο μήνα η αύξηση ανά ταξίδι υπολογίστηκε στο 3,2% ενώ τον Ιανουάριο είχε αυξηθεί κατά το εντυπωσιακό 9,7%. Εν αντιθέσει το έτος 2023 η μέση θα πάμε ένα ταξίδι μειώθηκε κατά 2,7%.

Το μεγάλο όμως στοίχημα της φετινής χρονιάς είναι το άνοιγμα της διάρκειας της τουριστικής σεζόν… Οι κρατήσεις επεκτείνονται Οκτώβριο και Νοέμβριο ενώ και οι tour operators κατευθύνουν κίνηση προς την προαναφερθείσα περίοδο. Συγκεκριμένα η TUI, προχωρά το τρέχον έτος σε επέκταση σεζόν για την Κρήτη, την Ρόδο και την Κω.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!