Με επιτυχία έλαβε χώρα το 3ο Kefalonia Wine Hub!

73

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΦΜ 996938240- Δ.Ο.Υ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Σιτεμπόρων 3, Αργοστόλι
Κεφαλονιά 28 100
Πληροφορίες: κα Άνθεια Κώτση
Τηλ.: 694 8808884
E-mail: kefaloniawines@gmail.com

2 Ιουλίου 2024

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία έλαβε χώρα το 3ο Kefalonia Wine Hub!

Για τρίτη συνεχή χρονιά έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου, στο Ληξούρι, η δράση “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί/Kefalonia Wine Hub”, σε διοργάνωση του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και της Άνθειας Κώτση.

Η φετινή ημερίδα έφερε στο προσκήνιο επίκαιρα θέματα που αφορούν την αμπελουργία και το κρασί και συγκεκριμένα τη Βιοδυναμική και Έξυπνη Γεωργία. Οι καλεσμένοι ομιλητές, κ. Γεώργας Δημήτριος (οινοποιός, γεωλόγος), κ. Δεσύλλας Μάριος (γεωπόνος, σύμβουλος βιοδυναμικής καλλιέργειας), και κ. Χριστούδης Δημήτριος (MSc Γεωπόνος – Smart agriculture expert) μαζί με τον κ. Ιάσονα Μπινιάρη (MSc Γεωπόνος – Smart agriculture expert) μίλησαν στο κοινό το οποίο απαρτιζόταν από οινοποιούς, αμπελουργούς, τοπικούς φορείς και οινόφιλους από την Κεφαλονιά και όχι μόνο, ενώ ακολούθησε μια εντυπωσιακή επίδειξη χρήσης ψεκαστικού drone σε αμπελώνα της Παλικής.

Το Kefalonia Wine Hub αποσκοπεί στο να κάνει την Κεφαλονιά ένα hub – ένα κέντρο συζήτησης για το κρασί, και αυτό το καταφέρνει καλώντας στο νησί καταξιωμένους επαγγελματίες και θεματολογίες πάνω στο κρασί και την αμπελουργία για θέματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο. Οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς μεταφέρουν τη δράση αυτή πανελλαδικά.

Στα πλαίσια του Hub, οι καλεσμένοι περιηγηθηκαν στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς, ενώ δεν έλειπαν και τα γεύματα με παραδοσιακά πιάτα του νησιού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την ημερίδα Kefalonia Wine Hub.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αργοστολίου και τον Δήμο Ληξουρίου για την υποστήριξη τους στη δράση μας. Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook και Instagram @kefaloniawinemakers.www.kefaloniawinemakers.gr

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!