ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ατύχημα με C130 στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς (pics & vid)

11724

Ένα σπάνιο περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς σήμερα.
Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 που είχε έρθει στο αεροδρόμιο για σοβαρή αεροκομιδή αθενούς, με την άκρη του φτερού του πέταξε κάτω έναν πυλώνα με συνέπεια να φύγουν καύσιμα από τo αεροπλάνο στη θέση του πάρκινγκ.

Υπηρεσία εδάφους και οι Πυροσβεστικές δυναμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα για να αθαρίσουν το χώρο από τα καύσιμα. Το  c-130 δεν μπορεί να εκτελέσει αεροκομιδή και θα έρθει άλλο αεροπλάνο.

Επισημαίνουμε ότι το συμβάν έγινε στη θέση πάρκινγκ και όχι στη πίστα.
Δεν κινδύνεψε κανείς, οι ζημιές ειναι μόνο υλικές. Η κινητοποίηση τόσο των υπηρεσιών εδάφους του Αεροδρομίου όσο και της Πυροσβεστικής (της μονάδας εντός του Αεροδρομίου και των ενισχύσεων) ήταν σε μηδενικό σχεδόν χρόνο.

Βέβαια αυτό το ατύχημα προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις chartes προς και από το νησί μας και μεγάλη ταλαιπωρία για επιβάτες, πληρώματα και εργαζόμενους.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Το  C130 κατά την προσγείωσή του κατευθύνθηκε στο τμήμα του αεροδρομίου όπου σταθμεύουν τα μικρά ελαφρά αεροπλάνα, λόγω του ότι οι υπόλοιπες πύλες ήταν απασχολημένες. Σε αυτό το σημείο θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ασθενή από το ΕΚΑΒ στο αεροσκάφος.

Το πιλοτήριο ακολούθησαν το αυτοκίνητο «Follow me » καθώς και την κίτρινη γραμμή στο έδαφος. Ωστόσο, ένα νέο μόνιμο φως είχε εγκατασταθεί σε μια βάση από σκυρόδεμα περίπου 3 μέτρα από τον περιμετρικό φράχτη στη νότια πλευρά του χώρου στάθμευσης. To φτερό  του C130 γύρισε και το διαπέρασε ρίχνοντάς το κάτω και ανοίγοντας τη δεξαμενή καυσίμων στη δεξιά πλευρά του αεροσκάφους.

Βεβαίως οι επιθεωρητές θα έχουν τον τελευταίο λόγο για τα αίτια του ατυχήματος ,που ευτυχώς δεν είχε τραυματισμούς, και θα αποφανθούν για τυχον μέτρα βελτίωσης της ασφάλειας στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!