Παίρνει μπροστά η αποκατάσταση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στο Ληξούρι

Υπεγράφη η επικαιροποίηση της Μελέτης του έργου, για το οποίο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διαθέτει ποσό 1.600.000 €

811

Προωθείται η αποκατάσταση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου, έπειτα από τη γόνιμη συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής και της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας (6η Υ.ΠΕ.), αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Εντός του μηνός Ιουλίου υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ Π.Ε. Κεφαλληνίας & 6ης Υ.ΠΕ. για την επικαιροποίηση και συμπλήρωση της Μελέτης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ –ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διαθέτει ποσό 1.600.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τη στατική ενίσχυση και επισκευή του κτιρίου του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου Κεφαλληνίας, μέσω της δωρεάς της Περιφέρειας Αττικής. Ωστόσο απαιτείται επανέλεγχος και αναθεώρηση / επικαιροποίηση της Μελέτης Αποκατάστασης, καθώς έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την εκπόνησή της κι έχουν μεσολαβήσει διάφορα σεισμικά γεγονότα (σεισμοί του 2014). Για τον σκοπό αυτό η 6η Υ.ΠΕ. θ’ αναλάβει την ανάθεση υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ενώ η δαπάνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ευχαριστεί τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννη Καρβέλη για την καλή συνεργασία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!