Πότε θα ανακοινωθεί το ύψος της επιδότησης στο ρεύμα

39

Στις 2 Αυγούστου θα ανακοινώσει το ύψος της επιδότησης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης, ωστόσο διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την αγορά.

«Το μόνο που πρέπει να δούμε είναι τι τελικά αυξήσεις θα έχουμε τον Αύγουστο γιατί απ’ ότι βλέπω υπάρχει μια τάση πολύ μεγάλης αυτοσυγκράτησης από κάποιους από τους παρόχους», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά, λέγοντας ότι «είναι καλύτερη λύση η αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τις μεγαλύτερες τιμές». Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον προγραμματισμό της.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα τιμολόγια ρεύματος από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι οι μελλοντικές εκτιμήσεις «σημαίνει ότι κάποιος πηγαίνει και αγοράζει ενέργεια τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο. Οι εκτιμήσεις αυτές λένε για ομαλοποίηση αν οι εκτιμήσεις πέσουν έξω η κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως ότι έχει και ταχύτητα στα αντανακλαστικά της και αποφασιστικότητα και όταν αντιδρά έτσι η κυβέρνηση υπάρχει και μια αντίστοιχη λειτουργία της αγοράς καλύτερη».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!