Διαβάσαμε στο facebook την ανάρτηση του Ανδρόνικου Λαζαράτου , τελευταίου επιχειρηματία που λειτούργησε την εμβληματική Κυανή Ακτή, με την οποία απαντάει σε σχετικό δημοσίευμα του Kefalonia press “Κυανή Ακτή”: Εκλεισε το εμβληματικό μαγαζί. Διαβάστε την ιστορία του.
<< Με αφορμή την ανάρτηση του kefalonia Press σχετικά με την Κυανή Ακτή, διάβασα τα αισθήματα απογοήτευσης για τη μη λειτουργία του καταστήματος φέτος.
Όπως και μετά τις σοβαρές ζημιές από τον Ιανό, πάλι σε σχετική ανάρτηση είχε διατυπωθεί η άποψη περί οριστικής καταστροφής του μαγαζιού. Τότε, με πολύ μεγάλη εκ μέρους μας προσπάθεια και αγωνία,καταφέραμε να ξανά ανοίξει πάλι. Κι αυτό έγινε επειδή όπως όλοι, πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η Κυανή Ακτή είναι ένα σημείο της πόλης του Αργοστολίου,του οποίου η ιστορία ξεπερνά το παρόν, είναι πέρα και πάνω απ’ όλους μας. Η Κυανή Ακτή είναι ένα σημείο όπου η συλλογική μνήμη το έχει προικίσει με την αύρα όλων όσων πέρασαν από εκεί, και άφησαν τις σκέψεις τους να ταξιδέψουν στο θαλασσινό ορίζοντα.
Όσα χρόνια, βρέθηκα σ’ αυτό το μαγαζί προσπάθησα να σεβαστώ αυτήν την ιστορία, να γίνω κι εγώ κομμάτι της και να μεταφέρω αυτό το συναίσθημα σε όσους μας τιμούσαν με την παρουσία τους .
Οι εποχές όμως αλλάζουν, και πολλές φορές οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες. Ειδικά όταν προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο επισιτιστικος κλάδος, όπως πχ. η δυσκολία στην εύρεση προσωπικού, θα μπορούσε να μας οδηγήσει να λειτουργήσουμε κάνοντας έκπτωση στην προσφορά μας προς τους φίλους που τόσα χρόνια μας τιμούν με την παρουσία τους σ’ αυτόν το χώρο.
Οι αλλαγές που αναπόφευκτα γίνονται στην πόλη δεν έχουν σχέση αυτή τη στιγμή με την Κυανή Ακτή.
Η Κυανή Ακτή θα είναι πάντα ένα μέρος που θα ενώνει το παρελθόν,με το παρόν και το μέλλον της πόλης και θα αποτελεί πάντα κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Πάντα θα αντηχεί τον ήχο της θάλασσας που μεταφέρει τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Άλλοτε άγρια, όπως τη νύχτα του Ιανού, άλλοτε γαλήνια, όπως το χάραμα. Έτσι ακριβώς όπως και η ζωή.
Θα σας ενημερώσω για όποια εξέλιξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για την Κυανή >>

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!