Νυχτερινό Μυστήριο: Το Costa Deliziosa “Πετάει” πάνω από το Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

5773

Ένα εντυπωσιακό και μυστηριώδες φαινόμενο παρατηρήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, όταν ένας αναγνώστης μας κατέγραψε με τη φωτογραφική του μηχανή το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa να φαίνεται να “πετάει” πάνω από τον αεροδιάδρομο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσδίδοντας μια ακόμη πιο απόκοσμη αίσθηση στο θέαμα.

Το φαινόμενο αυτό, που θυμίζει τον θρύλο του “Ιπτάμενου Ολλανδού”, έχει προκαλέσει απορίες και συζητήσεις. Αν και παρόμοια φαινόμενα συνηθίζονται κατά τις πρωινές ώρες, λόγω των ειδικών συνθηκών διάθλασης του φωτός, αυτή η νυχτερινή εκδοχή προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο μυστηρίου. Η εικόνα του μεγαλοπρεπούς κρουαζιερόπλοιου να φαίνεται να αιωρείται στο σκοτάδι πάνω από το αεροδρόμιο μοιάζει βγαλμένη από κάποια θαλάσσια παράδοση ή θρύλο.

Αν και μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε σκέψεις για παραφυσικά φαινόμενα, η πιο λογική εξήγηση είναι ότι πρόκειται για μια μορφή οπτικής ψευδαίσθησης. Οι συνθήκες της νύχτας, σε συνδυασμό με την υγρασία και τον φωτισμό, μπορούν να προκαλέσουν μια αντανάκλαση του φωτός που δίνει την εντύπωση ότι το πλοίο βρίσκεται ψηλά στον ουρανό αντί στη θάλασσα.

Αυτή η παράξενη εικόνα μπορεί να θεωρηθεί ως μια σύγχρονη αναπαράσταση του θρύλου του “Ιπτάμενου Ολλανδού”, ένα πλοίο-φάντασμα που λέγεται ότι είναι καταδικασμένο να πλέει για πάντα χωρίς να αγγίζει ποτέ ξηρά. Εδώ, στην Κεφαλονιά, έχουμε την δική μας εκδοχή του θρύλου, με ένα κρουαζιερόπλοιο να εμφανίζεται “ιπτάμενο” στο νυχτερινό ουρανό.

Εάν έχετε δει κάτι παρόμοιο, θα χαρούμε να ακούσουμε τις ιστορίες και τις εμπειρίες σας. Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας και βοηθήστε μας να κατανοήσουμε αυτό το μυστηριώδες φαινόμενο!

Γιατί τελικά μόνο στην Κεφαλονιά συμβαίνουν αυτά!!!

ΓΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!