Ε.Α.Σ.: Δέκτες του ευεργετήματος της έκπτωσης φόρου ντόπιοι Παραγωγοί

35

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει, όχι μόνο τον ντόπιο Επαγγελματία Αγρότη αλλά και οποιονδήποτε Παραγωγό (φυσικό και νομικό πρόσωπο) οι οποίοι διοχετεύουν σημαντικό μέρος της παραγωγής τους σε Αγροτικό Συνεταιρισμό ή μέσω συμβολαιακής γεωργίας δύναται να τους χορηγηθεί απαλλαγή φόρου κατά 30% ή 50%, ανάλογα με την περίπτωση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με διευκρίνηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) οι προβλέψεις του νόμου περιλαμβάνουν δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος αφορά αποκλειστικά στους κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότες, οι οποίοι μπορούν να λάβουν απαλλαγή φόρου κατά 50% για τα αγροτικά τους εισοδήματα, εφόσον διοχετεύουν το 75% της παραγωγής τους είτε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό του οποίου είναι Μέλη, είτε μέσω σύμβασης με συγκεκριμένη επιχείρηση – αγοραστή με αντικείμενο τη συμβολαιακή γεωργία.

Το δεύτερο σκέλος αφορά σε όλους τους Παραγωγούς κατόχους Αγροτικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίοι μπορούν να λάβουν αντίστοιχη απαλλαγή φόρου κατά 30%, διοχετεύοντας το 40% της παραγωγής τους μέσω σύμβασης συμβολαιακής γεωργίας, η ύπαρξη της οποίας αποτελεί βασική προϋπόθεση. Σε περίπτωση δε που πρόκειται για παραγωγούς Μέλη αναγκαστικών Αγροτικών Συνεταιρισμών, στην εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε. θα πρέπει να καταχωριστούν τα στοιχεία του Συνεταιρισμού ως στοιχεία του αντισυμβαλλόμενου.

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) τονίζει ότι με την εν λόγω διευκρίνιση της Α.Α.Δ.Ε. επιλύεται ένα σημαντικότατο ζήτημα που απασχολούσε τους συμπατριώτες κατόχους γεωργικής – κτηνοτροφικής – μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, Μέλη του Συνεταιρισμού μας, ώστε να μη υπάρχουν άδικοι αποκλεισμοί πραγματικών δικαιούχων αυξημένης επιστροφής φόρου.

Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!