Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους στις Δασικές Υπηρεσίες

150

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ)

Δημοσιεύτηκε σήμερα 13 Σεπτεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους κλάδους εργαζομένων στις δασικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η απόφαση (οικ. 2/50375/ΔΕΠ/11-09-2024) δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 5190 /13-09-2024 (Τεύχος Β) και αφορά στο σύνολο των εργαζόμενων στις δασικές Υπηρεσίες υπαλλήλων. Το επίδομα πλέον με τη νέα απόφαση θα καταβάλλεται στους εργαζόμενους ανά χώρο εργασίας, κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και Υπηρεσία και θα υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων ως εξής:

α) Κατηγορία πρώτη σε εκατόν πενήντα ευρώ (150€).

β) Κατηγορία δεύτερη σε εκατόν πέντε ευρώ (105€)

Για την ΠΕΔΔΥ η έκδοση της απόφασης αυτής είναι θετική εξέλιξη μια πολυετούς προσπάθειας του κλαδικού Σωματείου μας να καταδείξουμε το ρόλο και τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε στη δασική πράξη οι δασικοί υπάλληλοι, μιας προσπάθειας να τεκμηριώσουμε με επιχειρήματα (καταθέτοντας υπομνήματα και κάνοντας συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς) τις συνθήκες που εργαζόμαστε και δικαιολογούν την καταβολή αυτής της ειδικής παροχής που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει συμπεριλάβει όλους τους εργαζόμενους στις δασικές Υπηρεσίες.

Το επίδομα δεν χάθηκε, ούτε καταργήθηκε αλλά αντίθετα θα καταβάλλεται αυξημένο στο ύψος των 150 ευρώ μηνιαίως, στους νευραλγικούς κλάδους των δασικών υπάλληλων.

Η ΠΕΔΔΥ επιμένει να καταθέτει στις συναντήσεις μας με την πολιτική ηγεσία, ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, με στοχευμένο τρόπο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του κλάδου και των εργαζομένων στα δάση. Η απόφαση αυτή είναι δικαίωση του αγώνα που δώσαμε και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!