Αγροδιατροφική Σύμπραξη: Συναντήσεις εργασίας στην Κεφαλονιά και Ιθάκη

58

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ/ Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, διοργάνωσε δυο συναντήσεις εργασίας στο πλαίσιο του έργου BEST RUMIN: «Εφαρμογή καινοτόμου συστήματος διαχείρισης αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων για την παραγωγή ζώων απαλλαγμένων από νοσήματα στην Κεφαλονιά και αναβίωση παραδοσιακών τυριών»:

– στις 17 Σεπτέμβρη 2024, στο Βαθύ, Ιθάκη
-στις 19 Σεπτέμβρη 2024, στο Αργοστόλι και Ληξούρι, Κεφαλονιά

Το Δίκτυο των εταίρων του έργου «BESTRUMIN», μέσα από κοινές δραστηριότητες θα ενισχύσει την αγορά και την οικονομία με τον εκσυγχρονισμό της εκτροφής προβάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Βασική ιδέα είναι η καθιέρωση νέου πρότυπου διαχείρισης στο σύστημα εκτροφής προβάτων που θα βοηθήσει στην επιλογή και ανάδειξη γεννητόρων των προβάτων φυλής (κάτσενο) Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΟΥ :
– Η παραγωγή των ανθεκτικών γεννητόρων των προβάτων φυλής Κεφαλλήνιας- Ιθάκης
– Αναβίωση ενός παραδοσιακού τυριού (μανούρι)

Εκ μέρους της Αγροδιατροφικής παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Νεκτάριος Αραβαντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας ΠΙΝ και Μέλος του Δ.Σ. της Σύμπραξης κ. Κωνσταντίνος Τσιριγώτης, όπου κατά την διάρκεια των συναντήσεων συζήτησαν, πέρα από την πορεία του έργου και ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους και την αναβάθμιση του επαγγέλματος τους. Τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εκπροσώπησαν, η επιστημονική υπεύθυνη του έργου, κυρία Λουκιά Αικατερινιάδου και οι κύριοι Γιώργος Σαμούρης και Θεόφιλος Παπαδόπουλος. Παρών ήταν επίσης, ο Δρ. Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος/ Εργαστήριο Αναπαραγωγής και Γενετικής Βελτίωσης.

Ιδιαίτερα σημαντική και κομβική ήταν η παρουσία του κυρίου Ευάγγελου Διβάρη, τέως Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επί χρόνων στελέχους της Κομισιόν σε θέματα που αφορούν τον ανασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα. Υπήρξε μια ουσιαστική επικοινωνία και ενημέρωση πάνω σε θέματα και προβληματισμούς του κλάδου της κτηνοτροφίας στα Ιόνια, από κτηνοτρόφους, τυροκόμους και τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κο Ανδρέα Καλαφάτη.

Ο κ. Αραβαντινός κατά την διάρκεια της συνάντησης στην Ιθάκη, υλοποίησε και εθιμοτυπική επίσκεψη στην Έπαρχο της Ιθάκης κα. Σμαράγδα Σαρδελή όπου συζήτησαν θέματα του αγροτικού τομέα της Ιθάκης και προοπτικές συνεργασίας με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!