Τρία Ελληνικά νησιά ανήκουν στους 10 καλύτερους προορισμούς παραλίας για ηλιόλουστες αποδράσεις το χειμώνα, σύμφωνα με έρευνα της Wizz Air.

Η έρευνα της Wizz Air, βασίστηκε σε κριτήρια όπως ο αριθμός επισκεπτών που συγκεντρώνουν οι παραλίες, αλλά και η μέση θερμοκρασία και οι ώρες ηλιοφάνειας κατά τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, και κατέληξε στους 10 καλύτερους προορισμούς, στους οποίους συγκαταλέγονται η Καλλιθέα Ρόδου (5η θέση), ο Μύρτος της Κεφαλονιάς (9η θέση) και ο Μπάλος της Κρήτης (10η θέση).

Για να προσδιορίσει τις παραλίες με λιγότερο και περισσότερο συνωστισμό, η Wizz Air ανέλυσε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές χώρες και τις κορυφαίες παραλίες τους. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ταξιδιωτικές εμπειρίες και έναν υπολογισμό που περιλάμβανε τη μέτρηση της παραλίας, τη διαίρεση της έκτασής της με το μέγεθος μιας πετσέτας θαλάσσης και στη συνέχεια τη διαίρεση με τον μέσο αριθμό ημερήσιων επισκεπτών. Αυτό έδωσε μια εκτίμηση για το πόσο χώρο προσφέρει κάθε παραλία ανά άτομο. Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν σε σειρά οι θερμοκρασίες και ο χώρος της παραλίας, δίνοντας σε κάθε προορισμό μια συνολική βαθμολογία με άριστα το 50, με τις υψηλότερες βαθμολογίες να υποδεικνύουν καλύτερους προορισμούς.

Βάσει αυτών των παραμέτρων, η Καλλιθέα Ρόδου συγκέντρωσε βαθμολογία 30,3, ο Μύρτος 28 και ο Μπάλος 27,7.

Καλύτερος προορισμός αναδείχθηκε η παραλία Νησί στην Αγία Νάπα και ακολούθησαν οι παραλίες Konyaaltı Plajları στην Αττάλεια, Borsh Beach στο Borsh της Αλβανίας και Praia da Falésia στο Algarve.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!