Στο… κουαρτέτο των ταξιδιωτικών προορισμών που ενδείκνυνται για παρατήρηση των αστεριών το 2025 περιλαμβάνονται τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με την Sunsail, ηγέτιδα εταιρία στον τομέα των διακοπών yachting. 

Όπως αναφέρει η εταιρία, πολλές από τις πιο ήσυχες παραλίες και αγροτικές περιοχές των ελληνικών νησιών έχουν μικρό ποσοστό τεχνητού φωτός, αναβαθμίζοντας την εμπειρία παρατήρησης των άστρων και του ηλιοβασιλέματος. Επίσης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το κλίμα στη Μεσόγειο είναι θερμό, ξηρό και έχει καθαρό ουρανό, ο οποίος είναι ιδανικός για την παρατήρηση των αστεριών. Όμως, για εκείνους που θέλουν να παρατηρήσουν τα άστρα, χωρίς τα μεγάλα, καλοκαιρινά πλήθη στα ελληνικά νησιά, η Sunsail τους συστήνει να κάνουν κράτηση για διακοπές κατά την ενδιάμεση περίοδο Απριλίου-Μαΐου ή Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι θα απολαύσουν καλές καιρικές συνθήκες, αλλά περισσότερη ιδιωτικότητα.

Αυτό που κάνει την Ελλάδα τόσο μοναδική για την παρατήρηση των άστρων είναι το συναρπαστικό της περιβάλλον. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα με φόντο τους απόκρημνους βράχους, τα γαλαζοπράσινα νερά και τις πανέμορφες παραλίες”, υπογραμμίζει η Sunsail.

Σύμφωνα με την εταιρία οι διακοπές με επίκεντρο την αστροπαρατήρηση είναι μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2025, υπό το πρίσμα αστρονομικών φαινομένων όπως το Βόρειο Σέλας, το οποίο ήταν ορατό από πολλές περιοχές της Ευρώπης, ανάμεσά τους κι ελληνικές, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι να αναζητούν διακοπές που εστιάζουν στην αστρονομία. Μάλιστα, η ζήτηση για διακοπές αυτού του είδους έχουν σημειώσει αύξηση 50% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ η αναζήτηση των καλύτερων προορισμών για αστροπαρατήρηση αύξηση 150%, το ίδιο διάστημα.

Η Katrina Lawson, επικεφαλής του τμήματος εμπορικών σημάτων και εξαγορών της Sunsail, δήλωσε: “Έχουμε παρατηρήσει μια μετατόπιση των ανθρώπων στην αναζήτηση περισσότερων παγκόσμιων εμπειριών από ποτέ άλλοτε, ιδιαίτερα εμπειριών που σχετίζονται με την αστρονομία και τη φύση”.

Πρόσθεσε δε, ότι οι καλύτεροι προορισμοί για παρατήρηση των άστρων διαθέτουν χαμηλή φωτορύπανση, ανεμπόδιστη θέα και ήρεμο περιβάλλον, στοιχεία ιδανικά για να θαυμάσει κανείς τον ουρανό.

Οι άλλοι τρεις προορισμοί που προτείνονται για παρατήρηση των άστρων τον επόμενο χρόνο είναι οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, η Αντίγκουα και οι Σεϋχέλλες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!