ABTA ΕΡΕΥΝΑ: Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους

90

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες συνηθίζουν να πληρώνουν με μετρητά στις αγορές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ενώ στη χώρα τους χρησιμοποιούν κυρίως κάρτες για τα ψώνια τους, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας του τμήματος Travel Money, της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων – ΑΒΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 44% των Βρετανών παραθεριστών χρησιμοποιούν περισσότερο μετρητά όταν βρίσκονται σε διακοπές στο εξωτερικό, σε σύγκριση με το 7% που χρησιμοποιεί λιγότερο.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο προτιμούν να πληρώνουν με μετρητά παρά με πλαστικό χρήμα στο εξωτερικό είναι ότι συχνά είναι η μόνη μορφή πληρωμής που γίνεται αποδεκτή στους προορισμούς που επισκέπτονται, σύμφωνα με περισσότερους από δύο στους πέντε καταναλωτές (44% των ερωτηθέντων).

Ενώ η πληρωμή με κάρτα είναι ευρέως αποδεκτή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό δεν ισχύει σε αρκετούς προορισμούς στο εξωτερικό. Μικρότερα θέρετρα, πόλεις ή χωριά ενδέχεται να μην δέχονται κάρτες, ενώ υπάρχουν μέρη, όπως η Γερμανία, όπου τα μετρητά είναι ευρύτερα αποδεκτά σε μπαρ και εστιατόρια από ό,τι οι πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Η ABTA συστήνει στους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους κάποια μετρητά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ώστε να είναι σε θέση να πληρώσουν για τα πράγματα που θέλουν να αγοράσουν, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε αναλήψεις μετρητών, οι οποίες μπορεί να προσθέσουν υψηλές χρεώσεις ή να βρεθούν μετέωροι χωρίς να έχουν δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.

Σχεδόν ένας στους τρεις (28%) από αυτούς που χρησιμοποιούν μετρητά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο εξωτερικό, δήλωσε ότι πληρώνει με μετρητά επειδή θέλει να αποφύγει τα τραπεζικά έξοδα και τις χρεώσεις των ΑΤΜ. Κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιβαρυνθούν από 2 έως 6 ευρώ ανά ανάληψη ή κατά τη μετατροπή νομισμάτων όταν επισκέπτονται χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους προτιμάται η χρήση μετρητών είναι η διαχείριση του ποσού που ξοδεύουν οι ταξιδιώτες στις διακοπές τους στο εξωτερικό (37%), ενώ ένας στους πέντε (21%) δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στον φόβο ότι μπορεί να κλαπούν τα στοιχεία της κάρτας του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό και το 20% είπε ότι οφείλεται στην ανησυχία μήπως η κάρτα δεν γίνει αποδεκτή.

Οι νέοι είναι πιο πιθανό να κάνουν μεγαλύτερη χρήση μετρητών στο εξωτερικό από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, με το 54% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών να δηλώνουν ότι ξοδεύουν περισσότερα μετρητά όταν βρίσκονται στο εξωτερικό από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Graeme Buck, Διευθυντής Επικοινωνίας της ABTA Travel Money, δήλωσε: “Για πολλούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, η έρευνά μας δείχνει ότι τα μετρητά εξακολουθούν να είναι ο βασιλιάς όταν πρόκειται για δαπάνες στις διακοπές. Οι συνήθεις τρόποι πληρωμής διαφέρουν από χώρα σε χώρα, οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αρκετά χρήματα για το ταξίδι, καθώς μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε ή προτιμάτε να πληρώνετε με μετρητά. Η διάθεση ξένου συναλλάγματος καθιστά τις διακοπές πιο εύκολες και χωρίς άγχος”.

Τα στοιχεία έρχονται ενόψει των σχολικών διακοπών του Οκτωβρίου στο Ην. Βασίλειο. Αποτελούν δε, προϊόν έρευνας για το συναίσθημα των καταναλωτών, η οποία διεξήχθη το διήμερο 27-28 Ιουνίου 2024 από την YouGov, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.060 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά και τα στοιχεία έχουν σταθμιστεί και είναι αντιπροσωπευτικά για το σύνολο των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!