Την ανάπτυξη μιας πολυτελούς τουριστικής μονάδας στην Ιθάκη έχει δρομολογήσει η εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου, σηματοδοτώντας την εκκίνηση του δεύτερου αμιγώς τουριστικού project της.

Φορέας της επένδυσης στο νησί του Ιονίου, προϋπολογισμού 85,45 εκατ. ευρώ, είναι η «Άτοκος Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», στην οποία συμμετέχουν ο Νικόλαος και ο Παναγιώτης Τσάκος (φωτ.).

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την κατασκευή και τη λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας στη θέση Φιλιατρό Ιθάκης με την ονομασία «Epic_O» και αφορά την ανάπτυξη ενός ξενοδοχειακού καταλύματος, πολυτελών κατοικιών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τουριστικού λιμένα σε μια ιδιωτική έκταση 873 στρεμμάτων.

Ο φάκελος της επένδυσης κατατέθηκε τον Ιούλιο στην Enterprise Greece προκειμένου το project να ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων για τη λήψη των κινήτρων χωροθέτησης και ταχείας αδειοδότησης, καθώς και για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

«Στόχος του είναι ο συνδυασμός της τουριστικής ανάπτυξης υψηλών προδιαγραφών με την προστασία του οικοσυστήματος της ευρύτερης περιοχής και την προώθηση της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Ιθάκης», αναφέρεται στον σχετικό φάκελο, με το έργο να βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!