Η εκπαιδευτική εκδρομή των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων σε ελαιουργείο

61

Για την επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής των φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Στα πλαίσια του μαθήματος Επιστήμη και Τεχνολογία Λιπών και Ελαίων, στις 4 Δεκεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές του μαθήματος στο ελαιουργείο «Ελαιουργική Κεφαλονιάς», που εδρεύει στις Κεραμιές Κεφαλονιάς με συνοδούς τους διδάσκοντες Ειρ. Κατσαλήρου (Επ. Καθηγήτρια) και και Αθ. Φράγκο (Υπ. Διδάκτορα).

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν εκτενώς για την καλλιέργεια και τις φροντίδες των ελαιοδέντρων, τις τοπικές ποικιλίες ελιάς και τη σημασία τους για την παραγωγή διακριτών, ιδιαίτερης ποιότητας ελαιολάδων, τη διαδικασία παραγωγής ποιοτικών ελαιολάδων με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, , τη διαδικασία και τα στάδια ελαιοποίησης και τυποποίησης ελαιολάδου, αλλά και για τα οφέλη της κατανάλωσης ποιοτικού ελαιολάδου. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με τη γευσιγνωσία ένα υπέροχου εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στο τέλος της ξενάγησης.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρίνα Γαλιατσάτου και τον κ. Διονύσιο Γαρμπή για τη διεξοδική ξενάγηση στο ελαιουργείο και το τυποποιητήριο ελαιολάδου και για τη μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας του φρέσκου ντόπιου εξαιρετικού ελαιολάδου.

Τέλος, ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Agelos Travel για την άριστη συνεργασία.

Φοιτητές και διδάσκοντες

του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!