Όχι μονο ΔΕΝ θα στηθούν κάλπες της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά αλλά πέφτουν βροχή και οι παραιτήσεις..

Οι «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά δεν ξεκίνησαν ποτέ..  Το συνέδριο της προηγούμενης Κυριακής στο Αργοστόλι, όχι μόνο δεν έλυσε κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας αλλά αντίθετα, δημιούργησε  και άλλα ακόμα χειρότερα.

 Επιβεβαιώθηκα πλήρως όταν σας αποκάλυψα την προηγούμενη Κυριακή (δες εδω)    ότι στην Κεφαλονιά δεν θα στηθούν κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής γιατί τα μέλη έχουν γυρίσει τη πλάτη στη τοπική ηγεσία της ΝΔ και δεν συμπλήρωσαν τα ψηφοδέλτια ούτε  με τον μίνιμουμ αριθμό των υποψηφίων που απαιτεί ο εκλογικός κανονισμός της ΝΔ.

Κάτι παρόμοιο ΔΕΝ έχει γίνει ποτέ άλλοτε στην Κεφαλονιά στα όσα χρόνια υπάρχει η Νέα Δημοκρατία και ΟΥΤΕ θα γίνει σε άλλη Νομαρχιακή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Το κακό όμως δεν σταματά  στις κάλπες που ΔΕΝ θα στηθούν προς πανελλήνιο ρεζίλι της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς.  Εχουμε και τις παραιτήσεις που ήδη πέφτουν σαν τη βροχή και έρχονται και άλλες..

Υποψήφιοι αηδιασμένοι από τις παρεμβάσεις «τρίτων» , «ξενιστών», ατόμων που έχουν εισχωρήσει στη  ΝΟΔΕ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ,  δίνουν τις παραιτήσεις τους συνοδευόμενες με επιστολές – φωτιά για τα όσα συμβαίνουν στο τοπικά στο κόμμα της ΝΔ που υποτίθεται ότι διεκδικεί την έδρα του Νομού στις επόμενες εκλογές.

Πρώτη παραίτηση – καταπέλτης ήταν αυτή της Τζόγιας Γρουζή (δες εδω ) η οποία είχε δεχτεί τη πρόταση του δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΟΔΕ ως μοναδική υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ώστε η οργάνωση να επουλώσεις τις πληγές της διάσπασης..  Η κα Γρουζή οδηγήθηκε σε παραίτηση γιατί ο κ. Παρίσης και οι πέριξ αυτού αθέτησαν την συμφωνία και πρότειναν και δεύτερη υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΝΔ.  Η παραίτηση της Τζόγιας Γρουζή έπεσε σαν κεραυνός στη τοπική οργάνωση και στους γνήσιους Νεοδημοκράτες .

Απογοήτευση, οργή, αποχωρήσεις.. ήταν η απάντηση της βάσης στις παρεμβάσεις του  Δημαρχιακού Μεγάρου  στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Η δεύτερη παραίτηση , αυτή τη φορά ΚΑΙ από το κόμμα , ήρθε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο της ΝΔ στο Αργοστόλι δια χειρός  Ελευθερίας Κουλουριώτη. Γνωστής δημοσιογράφου και στελέχους της ΝΔ στην Κεφαλονιά.  Η παραίτηση από το κόμμα συνοδευόταν με επιστολή – φωτιά για τα όσα γίνονται στη τοπική ΝΔ . (δες εδώ)..

Η τρίτη  παραίτηση  – αυτοδιαγραφή από το κόμμα ήρθε σήμερα από την Ιθάκη. Η αποχώρηση της κας Πηνελόπης Λυκούδη με την επίσης «καυτή» επιστολή που την συνόδευε έδωσε ένα ακόμα κτύπημα στη ΝΔ. (δες εδω )

Το κακό δεν θα σταματήσει εδώ καθώς τις επόμενες ώρες πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζονται και άλλες παραιτήσεις είτε από τις τοπικές επιτροπές είτε και από το κόμμα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στη τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Κεφαλονιά είναι η εξής:

√ ΔΕΝ θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή γιατί δεν συμπληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια.

 √ Σύμφωνα με τον εκλογικό κανονισμό της ΝΔ αφού δεν θα γίνουν εκλογές με κάλπη θα διοριστούν ως μέλη των επιτροπών αυτοί που είχαν δηλώσει υποψήφιοι..

Όμως

√  Ο αριθμός των μελών των Επιτροπών θα είναι μικρότερος από αυτόν που προβλέπει το καταστατικό

Και το χειρότερο

√ Έχουμε παραιτήσεις από τα μέλη των ήδη κουτσών μη εκλεγμένων επιτροπών με κίνδυνο όχι μόνο να μην έχουμε στην Κεφαλονιά εκλεγμένες τοπικές επιτροπές αλλά να ΜΗΝ έχουμε καθόλου επιτροπές αφού τα μέλη παραιτούνται το ένα μετά το άλλο.

Πώς να το χαρακτηρίσει κανείς αυτό?

Κατάντια?

Κατάντια για ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ένα βήμα από την εξουσία και την κατάκτηση της μονοεδρικής του Νομού?

Κατάντια για ένα κόμμα που όχι μόνο επέτρεψε, αλλά έστρωσε και χαλί σε άτομα ξένα προς την ιδεολογία και την ηθική της ΝΔ να εισχωρήσουν στις γραμμές της για καθαρά προσωπικά συμφέροντα?

Κατάντια για μια ηγεσία που χρόνια παρακολουθεί το τι γίνεται στην Κεφαλονιά και δεν τολμά να το σταματήσει, δεν τολμά να πετάξει με τις κλωτσιές τους ξενιστές που κατατρώνε τη σάρκα της μόνο και μόνο για προσωπικό συμφέρον και προβολή?

Κατάντια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που άλλα ευαγγελίζεται για το κόμμα του και άλλα ανέχεται- και εν τέλει -επιτρέπει στην Κεφαλονιά?

Αν οι γνήσιοι Νεοδημοκράτες της Κεφαλονιάς , τα μέλη που μόνο πρόσφεραν και ποτέ δεν ζήτησαν τίποτε από τη παράταξη, γυρίσουν τη πλάτη στο Κόμμα τότε η τοπική οργάνωση της ΝΔ ουσιαστικά ΔΕΝ υφίσταται.. Κάποιοι άλλοι, ΜΗ Νεοδημοκράτες,  θα έχουν πάρει τη ταμπέλα και τη σφραγίδα για να τα χρησιμοποιήσουν όπως θα τους συμφέρει και όπως θα τους βολεύει κάθε φορά..

Κυριάκο, έχεις πάρει χαμπάρι τίποτσι απο όλα εφκιά?? Μες στο φαστίδιο και εσυ σαν και μενανε είσαι..

                               Ο Φαστίδιος
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Οι λαθρεπιβάτες της Ν Δ μετά το πλιάτσικο βούλιαξαν και το πλοίο πριν προλάβει καν να πιάσει λιμάνι…και κλάμα ο Καπετάνιος..!!!

Comments are closed.