Παρόλο που αυτή την ώρα (Σαββατο βράδυ) η Κέρκυρα βρίσκεται υπό καταιγίδα,  το πολιτικό παρασκήνιο έχει αρπάξει φωτιά!

Αύριο Κυριακή πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ).

Ο ρόλος της ΠΕΔΙΝ στα δημοτικά πράγματα των Ιονίων νήσων με τίποτε δεν δικαιολογεί αυτά που διαδραματίζονται στα πολιτικά παρασκήνια τις τελευταίες ημέρες. Και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής αναρωτιέται τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την απίστευτη διαμάχη ενός θεσμού ήσσονος σημασίας.. Η μόνη “λογική” εξήγηση είναι για … τα σκουπίδια της Κέρκυρας και της Ζακύνθου κυρίως. Η ιδιωτικοποίηση αυτού του τομέα έχει ανάψει το ενδιαφέρον για την διεκδίκηση της ΠΕΔΙΝ.

Σε αυτή τη διαμάχη είναι ολοφάνερα τρία πολιτικά ζητήματα:

  1. Η Κέρκυρα με κάθε τρόπο θέλει να είναι ο ηγεμόνας της ΠΕΔΙΝ ως το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και διεκδικεί την πλειοψηφία στο ΔΣ και τον πρόεδρο.
  2. Η Νέα Δημοκρατία κατέρχεται με τρία ψηφοδέλτια!! Τα δυο από την Κέρκυρα (της Υδραίου νυν δημάρχου Κέρκυρας και του Τρεπεκλή πρωην δημάρχου Κέρκυρας) στελεχωμένα ΜΟΝΟ από Κερκυραίους δημοτικούς συμβούλους και του Αλέξανδρου Παρίση.
  3. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Στέλιος Σπαθής στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Παρίση στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν ο Νίκος Βαλλιανάτος και ο ίδιος ο Στέλιος Σπαθής. Φαίνεται ότι το ανύπαρκτο έργο του Αλ. Παρίση στη ΠΕΔΙΝ ως πρόεδρος της την τρέχουσα 4ετία τους έχει συναρπάσει τόσο που θα βάλουν πλάτη να ξαναβγεί. Η δικαιολογία για αυτόν τον περίεργο γάμο είναι «Να βγάλουμε δικό μας άνθρωπο και όχι τον Κερκυραίο!!!».. Δικός τους άνθρωπος ο Παρίσης παρόλο που ο Μάκης Φόρτες κατεβάζει δικό του ψηφοδέλτιο..  Δικός τους άνθρωπος ο Παρίσης με τον οποίο υποτίθεται είχαν ανένδοτο πόλεμο λίγους μήνες πριν.. Α! βεβαίως και υπάρχει δικαιολογία «Ο Παρίσης είναι τσακωμένος με τον Λυκούδη»… Μέγιστο πολιτικό επιχείρημα, μας άφησε άφωνους.

Πέντε λοιπόν τα ψηφοδέλτια που διεκδικούν το ΔΣ της ΠΕΔΙΝ και τον πρόεδρο..

  1. Μερόπη Υδραίου Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (Νέα Δημοκρατία) Το σύνολο του ψηφοδελτίου απαρτίζεται από μόνο από Κερκυραίους

2. Γιάννης Τρεπεκλής – πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας . (Νέα Δημοκρατία) Το ψηφοδέλτιό του απαρτίζεται μόνο από Κερκυραίους.

3. Αλέξανδρος Παρίσης πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς και μεταβατικός πρόεδρος ΠΕΔΙΝ (Νέα Δημοκρατία). Στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχουν ο Στέλιος Σπαθής του ΚΙΝΑΛ και ο Νικόλας Βαλλιανάτος ο οποίος προσφάτως έκανε αίτηση μέλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν Κεφαλονίτες και ένας Ζακυνθινός δημοτικός σύμβουλος.

4. Μάκης Φόρτες – πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου , νυν δημοτικός σύμβουλος. Στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι από όλα τα νησιά του Ιονίου που έχουν εκλεγεί με ψηφοδέλτια που έχει στηρίξει ΚΙΝΑΛ ή ΣΥΡΙΖΑ ή Ανεξάρτητοι.

5. Λαϊκή Συσπείρωση. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι από όλα τα Ιόνια νησιά εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Αύριο Κυριακή, λοιπόν,  στις 10.00 το πρωί, μετά τη θεία λειτουργία στον Αγιο Σπυρίδωνα , (βοήθειά τους), θα ανοίξουν οι κάλπες για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΙΝ το οποίο σε επόμενη συνεδρίαση θα εκλέξει τον πρόεδρό του. Θέση άμισθη αλλά με γκράντε ονόρε και προσβάσεις στα Υπουργικά γραφεία για πολλές και διάφορες υποθέσεις.

Πολύ φασαρία για το τίποτε? ‘Η είναι πολλά τα λεφτά στις χωματερές ??

Ο Επτανήσιος Αντεστάρος(*)

(*) Αντεστάρος = ο μάρτυρας που πιστοποιεί τι γίνηκε μια και γνωρίζει γεγονότα από πρώτο χέρι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις