Με τις “πλάτες” του Στέλιου Σπαθή συμμετέχει ο Δήμος Σάμης στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ !

778
Στέλιος Σπαθής

Χαμός στο ίσιωμα στο Δήμο Σάμης με τον ορισμό εκπροσώπου στο νέο Περιφερειακό φορέα για τα σκουπίδια.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη συνεδρίαζε το Δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος Μάκης Μονιάς έβαλε θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, να οριστεί ο εκπρόσωπος του Δήμου.

Ο δήμαρχος είπε ότι βάση του νόμου θα πρέπει ο Δήμος Σάμης να προτείνει τον εκπρόσωπό του στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση και πρότεινε τον εαυτό του με  αναπληρωτή του τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Καβαλλιεράτο (παράταξη Στέλιου Σπαθή).

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αμίτση Αριστέα και το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νικόλαος Αθανασάτος είπαν ότι δεν ψηφίζουν να συμμετέχει ο Δήμος Σάμης στο νέο φορέα μετά την διάλυση της Διαδημοτικής, ενώ το μέλος της παράταξης του Στέλιου Σπαθή κ. Γιώργος Καβαλιεράτος πρότεινε τη συμμετοχή του Δήμου.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Μάκης Μονιάς είπε σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην 106/2020 απόφαση του ΔΣ (ΑΔΑ: ΨΩΕ646ΜΓ3Ι-ΨΙΑ):

«Θα πρέπει να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο αν θέλει να συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση ή όχι. Όμως ιδρύεται μια εταιρεία της οποίας καλώς ή κακώς έχουμε το 1,9 που ασχολείται, με κάτι πολύ σοβαρό, με τα σκουπίδια. Όλοι ήμαστε αντίθετοι και έχουμε εκφράσει την θέση μας και την άποψή μας και έχει ξεκινήσει ένας δικαστικός αγώνας που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχτεί, γίνεται μια προσπάθεια. Αν το Δημοτικό Συμβούλιο θέλει να συμμετέχουμε με ότι αυτό συνεπάγεται τότε εντάξει εάν όχι θα αποποιηθούμε τις μετοχές που έχουμε είναι απλό».

Τελικά με ψήφους 11 υπέρ και 6 κατά εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σάμης στην Γενική Συνέλευση και εν προκειμένω στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Φορέα «Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων Α.Ε. Ο.Τ.Α » με εκπρόσωπο τον Δήμαρχο Μάκη Μονιά και αναπληρωτή τον Γιώργο Καβαλλιεράτο.

Από τους 7 παρόντες της παράταξης του Δημάρχου μόνο 4 ψήφισαν υπέρ και οι 3 κατά ! Ενώ από τους 7 παρόντες της παράταξης του Σπαθή υπέρ ψήφισαν οι…6 δίνοντας έτσι και την έγκριση για τη συμμετοχή του Δήμου Σάμης στο νέο φορέα !

Ο Σαμικός

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις