Σήμερα θα μιλήσουμε για κάτι που έχει περάσει στα ψιλά…Θα μιλήσουμε για την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου κα Ντίνα Καμινάρη.
Η ευγενής αυτή παρουσία, έθεσε εαυτόν στην διάθεση του συγγενή της Δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη και ουδέποτε φαντάστηκε ότι θα την ευτέλιζε με αυτόν τον τρόπο…
Βέβαια εδώ που τα λέμε κανείς δεν είχε φανταστεί ότι θα έπαιρνε και τόσους ψήφους ώστε να εκλεγεί, αλλά  όπως λέγεται παρασκηνιακά , ο αγώνας για να κοπεί η εκλογή του Δημήτρη Μεσσάρη επέβαλε τη σταυροδοσία στο όνομα της Προέδρου (ναι ναι,  είναι ο ίδιος Μεσσάρης που τον απογύμνωσε στο προτελευταίο συμβούλιο για το θέμα του νέου δημαρχιακού μεγάρου που ήθελε ο Δήμαρχος)…
Πάμε όμως παρακάτω.
Η Πρόεδρος Ντίνα Καμινάρη τρώει διαρκώς χτυπήματα από την αντιπολίτευση και πλέον η ανεπάρκεια της συζητιέται έντονα τη τοπικη κοινωνία.
Μη έχοντας αυτοδιοικητική εμπειρία ή τουλάχιστον γνώση λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου, φαίνεται να έχει πέσει στην παγίδα να κάνει ότι της λέει ο Δήμαρχος! Κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή κατρακύλα της δημοτικής αρχής:να ακυρώνεται η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος  και να γίνεται νέα ψηφοφορία.
Είναι υποχρέωση του/της Προέδρου να τηρεί τις διαδικασίες
Είναι υποχρέωση του/της Προέδρου να τηρεί το χρόνο
Είναι υποχρέωση του/της  Προέδρου να είναι αμερόληπτος επι της διαδικασίας.
Δυστυχώς η κα Ντίνα η Καμινάρη δεν τα έχει καταφέρει, γιατί ακολουθεί πιστά τις εντολές του Δημάρχου που παθαίνει αλλεργία με την κάθε διαφορετική άποψη.
Η δε στάση της χθες  να ανακοινώνει ονομαστικά τι ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στη προηγούμενη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος , μπορεί να ληφθεί ως εκφοβισμός και προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης των δημοτικών συμβούλων.
Τεράστιο ατόπημα .Μια πανελλήνια πρωτοτυπία που την πήρε επάνω της με άγνωστες τυχόν επιπτώσεις..  Το ερώτημα είναι αν θα σταθεί δίπλα της στα δύσκολα ο δήμαρχος.

Γιατί φημολογείται ότι κάπου που ρωτήθηκε ο Δήμαρχος για το τι έγινε και ακυρώθηκε το τεχνικό πρόγραμμα, μάλλον τα φόρτωσε στην Πρόεδρο… “Δε ξέρει η Ντίνα, παλεύω μόνος μου”!

Παρά την απειρία της η κα Καμινάρη είναι ένα χρόνο στο ΔΣ που προεδρεύει. Εχει αποκτήσει την δική της πείρα. Μήπως είναι καιρός να σταθεί και στα δικά της πόδια, να διαβάζει περισσότερο , να ενημερώνεται καλύτερα και να αφήσει τον δήμαρχο στην… μοναξιά του;
 
Ο Δημότης Κέιν
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις