Δεν είναι η πρώτη φορά που το Kefaloniapress επισημαίνει τις  μελέτες που πληρώνει αδρά ο Δήμος Αργοστολίου όπου με απευθείας ανάθεση (βεβαίως βεβαίως) ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αναθέτει μελέτες όπου.. γης!Ιδιαίτερη όμως «αδυναμία» φαίνεται να έχει στα Τρίκαλα!  «Αδυναμία» που εκφράστηκε με δυο Προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου , του Δήμου Τρικκαίων (Τρικάλων) και της  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε» . που  αφορούν την  “Ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου”

Η πρώτη υπεγράφη στις 30/11/2020 με προϋπολογισμό 69.939,60 € (με το ΦΠΑ) έχει ήδη ξεπληρωθεί στον «πόντο» με 5 χρηματικά εντάλματα ! Αυτή η σύμβαση αφορούσε κυρίως το «περίφημο» πρόγραμμα των e-παραπόνων των δημοτών (με το αυθαίρετο κιόσκι ντε!)  (Δείτε τη σύμβαση εδω Π.Σ. Δήμου Αργοστολίου – Δήμου Τρικκαίων και Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Η δεύτερη σύμβαση υπεγράφη στις 25/10/2021 με προϋπολογισμό 84.507,24 € (με ΦΠΑ). Ήδη έχουν πληρωθεί τρεις δόσεις. Αυτή αφορά την  « Αναβάθμιση Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου και επέκταση χρήσης ασύρματου δικτύου στην πόλη του Αργοστολίου» (Δείτε τη σύμβαση εδω Σύναψη ΠΣ Δήμου Αργοστολίου – Δήμου Τρικκαίων και Αναπτυξιακής ΑΕ Ο.Τ.Α. Νο 2 )  (Τα παράπονά μας λοιπόν στα Τρίκαλα για την κατάσταση του ασύρματου δικτύου της πόλης τ΄Αργοστολιού )

Αυτές οι δυο συμβάσεις έχουν εκταμιεύσει  μέχρι τώρα 154.446,84 € σε αυτά προστέ 70.000  € με την πρόσφατη τροποποίηση του προϋπολογισμού, έτσι θα φτάσουμε στα 224.446,84 €… και έχει ο Θεός ! 

Σε 16 μήνες έχουμε πληρώσει γύρω 100 χιλιάρικα και πιο λιανά  γύρω στα …6,3 χιλιάρικα το μήνα.   Pas mal du tout , που λένε και στις Βρυξέλλες..

Η ροή του χρήματος από το Αργοστόλι προς τα Τρίκαλα βεβαίως συνεχίζεται. Οι ανάγκες μας για Ψηφιοποίηση φαίνεται να είναι  περισσότερες και από τη ανάγκη λειτουργίας του Νοσοκομείου..

Από χθες έτερος Τρικαλινός μελετητής ανέλαβε έναντι  36.828,00€ (με Φ.Π.Α.)   με απευθείας ανάθεση (βεβαίως βεβαίως) του Θεόφιλου Μιχαλάτου,  την  παροχή  συμβουλευτικής υποστήριξης για την εκπόνηση Συστήματος Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Αργοστολίου.(Δείτε τη σύμβαση εδω Ω5Δ046ΜΓΤΤ-Λ0Χ )

Θα μελετήσει δηλαδή ο Τρικαλινός που θα μπούνε οι πρίζες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα..

Ορες ανθρώποι μου, χρειαζόμαστε μελετητή από τα Τρίκαλα να μας πει που θα βάλουμε τσις πρίζες στ’ Αργοστόλι;  Δεν υπάρχει Κεφαλονίτης πριζαδόρος ;

Βεβαίως δεν έγινε διαγωνισμός και έδωσε καλύτερη τιμή Τρικαλινός μελετητής. Φαίνεται τονε τρακάρισε ο Θεόφιλος εντελώς τυχαία . (Λέτε να κουντρίσανε στον προθάλαμο του … Μαξίμου που μπαινοβγαίνει τελευταία ο δήμαρχος; )

Ντουμκουε!

Σας πιάνει η περιέργεια γιατί πληρώνουμε αδρά τα Τρίκαλα για να μας κάμουνε έξυπνους;

Θυμηθείτε ότι δήμαρχος Τρικκαίων (Τρικάλων) είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ . Ο δήμαρχος των δημάρχων της Ελλάδας ! Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είναι και πρόεδρος της Ένωσης των δημάρχων όλης της χώρας !  Από πολλούς συναδέλφους του θεωρείται ιδιαίτερα υπερτιμημένο άτομο χάρη στην προβολή που είχε από κεντρικά μέσα ενημέρωσης για το έργο ψηφιοποίησης των Τρικάλων.  Η ψηφιοποίηση όμως τον Τρικάλων δεν έβαλε ανάχωμα στην πανδημία  αφού «τα Τρίκαλα η πόλη πρότυπο ηττήθηκε κατά κράτος από τον κορονοϊό» ! Αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια..

Υπάρχουν επιπλέον και καταγγελίες από δημάρχους για τις μεθόδους που ακολουθεί ο κ. πρόεδρος δημάρχων στην εξασφάλιση κονδυλίων για τις περίφημες «ψηφιοποιήσεις» κάποιων πόλεων με τις οποίες εντελώς τυχαία μπορεί να έχει υπογράφει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ του Δήμου Τρικκαίων προγραμματικές συμβάσεις (καλή ώρα όπως με τον δικό μας δήμο…).    (Διάβασε εδω  «Έξυπνες Πόλεις»: Οξεία κριτική δημάρχων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ –«Μας εκθέτεις!»)

Όσο αφορά τον δήμο Αργοστολίου και ιδιαίτερα τον υπογράφοντα τις απευθείας αναθέσεις δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο , ευλόγως πυκνώνουν τα ερωτηματικά και τα σενάρια για το τι μπορεί να κρύβεται στο παρασκήνιο των απευθείας αναθέσεων με τα Τρίκαλα , είτε με ανεξάρτητους μελετητές, είτε με επιχειρήσεις του δήμου Τρικάλων.

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορεί -το αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη- είναι ότι ο Θεόφιλος επιδιώκει την επανένωση των δήμων της Κεφαλονιάς σε ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ  για να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο νησί. Για να το πετύχει αυτό του χρειάζονται δυο σύμμαχοι : ο βουλευτής Παναγής Καππάτος , για να προωθήσει το αίτημα στην Κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων , Δημήτρης Παπαστεργίου,  για να το στηρίξει στην ΚΕΔΕ.

Και όπως γίνεται σε όλες τις καλές συναλλαγές – συνεχίζει το σενάριο με κάθε επιφύλαξη – για να πάρεις πρέπει να δώσεις..   “Έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά, την οποία ο λογιστής επιχειρηματίας δήμαρχος Αργοστολίου ξέρει πολύ καλά” , καταλήγει το σενάριο με κάθε επιφύλαξη.

Αλλά αυτά είναι κακεντρεχή σενάρια,  μη δίνετε σημασία..

Εσείς δημότες Αργοστολίου  την υγειά σας να ΄χετε για να πληρώνετε  κάθε μήνα 7.000 ευρωπουλάκια και παραπάνω ,  τσου Τρικαλινούς για να ακούνε τα παράπονά σας , να σας κάμουνε εξυπνότερους, να σας βάλουν στην πρόζα και ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει..

Άμα έχεις λεφτά !!!

Παραπονιάρης Αργοστολιώτης

ΥΓ Εγώ πάντως δήμαρχε είμαι πρόθυμος να ‘ρκουμαι καθε μέρα να σου λέω τα παραπονά μου και να μη πλερώνουμε τσου Τρικαλινούς. Μόνο που δεν ξέρω ο μαγκούφης , που να σε βρίσκω…

 

Φωτογραφία από SnapwireSnaps από το Pixabay

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις