Αναδημοσιεύουμε απο το ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ της ΒΗΜΑΤΟΣ το σχόλιο της δημοφιλούς στήλης για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κεφαλονιά με τίτλο Ο Τσίπρας (και πάλι) στην Κεφαλονιά

Για ακόμη μία φορά στην Κεφαλονιά σε σχετικά σύντομο διάστημα βρέθηκε (καθοδόν για την Κέρκυρα, όπου θα περάσει το Πάσχα) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέφθασε στο όμορφο νησί του Ιονίου την Μεγάλη Τετάρτη και παρέμεινε μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη συνοδευόμενος από την οικογένειά του. Πολλοί σχολίασαν ότι ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς επρόκειτο για την πρώτη στάση των περιοδειών του μετά το κλείσιμο της Βουλής. Κατά τη διήμερη παραμονή του, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε περιοδείες και ομιλίες στις πρωτεύουσες και των τριών δήμων της Κεφαλονιάς: Αργοστόλι, Ληξούρι και Σάμη. Προς τί όμως αυτό το ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά;

Πρώτον, η Μπέττυ Μπαζιάνα έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή της από την Κεφαλονιά από την πλευρά της προσφάτως εκλιπούσας μητέρα της και η επιστροφή στις ρίζες της συνδυάστηκε και με ένα ηθικό χρέος προς αυτήν.

Δεύτερον, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεφαλονιά και Ιθάκη. Ο αντισυμβατικός κεφαλλονίτης πανεπιστημιακός με τις πιανιστικές επιδόσεις που σε πολλούς θυμίζει τον κεφαλλονίτη Αντώνη Τρίτση, προτίμησε τη μάχη του σταυρού στη δύσκολη μονοεδρική με ισχυρότατες απ’ ό,τι όλα δείχνουν πιθανότητες εκλογής. Είναι πάντως η πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες που η Κεφαλονιά βγαίνει τόσο ηχηρά στο προσκήνιο της δημοσιότητας σε ρόλο πρωταγωνιστή και – γιατί όχι – πολιτικού βαρόμετρου για τις επερχόμενες εκλογές.

***
Όταν ο Τσίπρας ανακάλυψε την αλήθεια του Θεού

Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν είχε δηλώσει «άθεος», είχε, αν θυμάμαι καλά «μη θρησκευόμενος»… Αλλά ως μη θρησκευόμενος, κατάφερε να παραμείνει μόνος του επί δέκα λεπτά στο Άγιο Όρος με την Πλατυτέρα των Ουρανών, να συναντηθεί με τον Πάπα πολλές φορές όσο κανείς άλλος Πρωθυπουργός, να τον εγκωμιάσει ο Πάπας (που κανέναν άλλο πρωθυπουργό δεν εγκωμίασε), να έχει συχνές συναντήσεις και γεύματα με τον Αρχιεπίσκοπο και τους μητροπολίτες, να αφήνει το λευκό περιστέρι στα Θεοφάνια (εν είδει περιστεράς), να επισκέπτεται δύο φορές τον Πανάγιο Τάφο, να πηγαίνει εκκλησίες και σε λειτουργίες. Και επιμένει στον πολιτικό όρκο.

Ωστόσο τη Μεγάλη Πέμπτη ευρισκόμενος στην Κεφαλονιά, επικαλέσθηκε την αλήθεια του Θεού και άρχισε να απαγγέλλει αποσπάσματα της Αγίας Γραφής, με συνέπεια και ο Ψαλμός του Ησαΐα εισέρχεται θριαμβευτικά στην προεκλογική μάχη: «Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της Γης», απήγγειλε για να συμπληρώσει: Για την Ιστορία, αυτές οι επτά λέξεις για τους ενοικούντες επί τη Γης αποδίδονται στον προφήτη Ησαΐα (26.9).

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΟΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ;
    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ…

Comments are closed.