Αγανακτώ που ο δήμαρχος Αργοστολίου δεν έχει ιδέα ούτε για την ιστορία της Λασσης

1140

Αγανακτώ που ο δήμαρχος Αργοστολίου δεν έχει ιδέα για την ιστορία της Λάσσης

Και έλεγα πότε θα μπει το πρόβλημα της Λάσσης στην προεκλογική αρένα. Μπήκε λοιπόν μετά το ‘άρθρο της κυρίας Βλάχου, υποψήφιας του συνδυασμού ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Σαν Λασσιώτης θα ήθελα να πω και εγώ μερικά πράγματα.

Η πολεοδόμηση της Λάσσης είναι μία «αμαρτωλή» ιστορία που σέρνει μπόλικα χρόνια !

Δυστυχώς το κακό της Λάσσης συνεχίστηκε και με τη δημαρχία του Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Δυστυχώς για τον σημερινό δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και υποψήφιο την επόμενη Κυριακή, η περίπτωση της Λάσσης είναι άλλο ένα μνημείο … ανακολουθίας, αναποτελεσματικότητας και άγνοιας της τοπικής ιστορίας !

Δεν γνωρίζει ότι η Λάσση είναι το καμάρι για ΟΛΟΥΣ τους Αργοστολιώτες, έστω και αν δεν έχουν συμφέροντα εκεί – ιδιοκτησία ή επαγγελματική απασχόληση.

Είναι η Λάσση τους! Είναι η Λάσση μας!

Δήμαρχε Αργοστολίου, για εμάς τους κάπως μεγαλύτερους Αργοστολιώτες η Λάσση είναι ταυτισμένη με την Καθαρή Δευτέρα , τις εκδρομές, τα όμορφα τοπία και για ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως ηλικίας Αργοστολιώτες είναι η απόλαυση του Πλατύ Γιαλού, του Μακρύ Γιαλού, της Παλιοσταφίδας – της μικρής και της μεγάλης (σήμερα παραλία του Mediterranee) όπως ακόμα και σήμερα αποκαλούν τις δύο παραλίες οι παλιοί Αργοστολιώτες, η απόλαυση στα Γραδάκια, στις Καμαρούλες και τα Καλάμια. Και φυσικά είναι το τουριστικό κέντρο της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς !

Τα γεγονότα που αποκαλύπτει με ανακοίνωσή  της η μηχανικός και υποψήφια με την παράταξη «Κεφαλονιά, νησί για όλους» Γεωργία Βλάχου  (ΔΕΣ ΕΔΩ)  για την υπόθεση της Πολεοδόμησης της Λάσσης είναι  καταπέλτης για τον απερχόμενο δήμαρχο Αργοστολίου και τους συνεργάτες του .

Λυπάμαι που το λέω αλλά ο δήμαρχος δεν λέει την αλήθεια ισχυριζόμενος πως  «Η αλήθεια είναι ότι δημοπρατήσαμε την Πράξη Εφαρμογής της Λάσσης και έχουμε οριστικό ανάδοχο»! Πως γίνανε όλα αυτά και εμείς οι κάτοικοι της Λάσσης δεν ξέρουμε τίποτε; Μήπως έχει άγνοια της κατάστασης; Ρώτησε τους συνεργάτες του τι πραγματικά συμβαίνει στη Λάσση; Είδαν οι συνεργάτες του την ανακοίνωσή του;

Κρατάω σημειώσεις και αρχείο για κάθε θέμα που αφορά τη Λάσση. Έχω αποθηκεύσει τη συνέντευξή του στις 12 Αυγούστου 2022  για τη Λάσση. Την είχα ακούσει με τη μέγιστη προσοχή.

Αντιγράφω από ιστοσελίδα τι φέρεται πως είπε για το θέμα της πολεοδόμησης της Λάσσης την επομένη  (ΔΕΣ ΕΔΩ) :

 “Μέσα στον μήνα κάνουμε τον φάκελο δημόσιας σύμβασης για να προκηρυχθεί η μελέτη αυτή, οπότε μέχρι τέλος του χρόνου (Σημείωση: του 2022) θα έχουμε μελετητικό γραφείο που θα κάνει την εφαρμογή του σχεδίου για να κάνουμε δρόμους και να αναπτυχθεί η Λάσση, που έχει παγώσει τόσα χρόνια η πολεοδόμηση της. Μέσα στον επόμενο χρόνο (Σημείωση: το 2023) κομμάτι – κομμάτι θα έχει την πράξη εφαρμογής και θα μπορούν να γίνονται υποδομές. Με το που θα γίνει η πράξη εφαρμογής, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να επενδύσουν και θα γίνει ένα ζωντανό κομμάτι η Λάσση”.

Σήμερα, 14 μήνες μετά  δεν υπάρχει μελετητικό γραφείο, όπως διαβεβαίωνε ο δήμαρχος στις 12/8/2022 και ούτε φυσικάτο 2023 είχαμε… «ένα κομμάτι» (όχι….δύο) από την πράξη εφαρμογής που υποσχέθηκε . 

Είναι να θλίβεται κάθε Λασσιώτης, κάθε Αργοστολιώτης με την πολιτικά επικίνδυνη άγνοια ενός δήμαρχου για ένα από τα πιο καυτά (και ζωτικής σημασίας) θέματα του Αργοστολίου. Είναι να ανησυχείς που αντί να σκύψει να μάθει, να μελετήσει το πρόβλημα λέει όλα αυτά τα ανιστόρητα πράγματα με μοναδικό σκοπό… την ψηφοθηρία εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Μήπως του έχει πει κανείς ότι πεθάνανε όλοι οι Λασσιώτες και δεν υπάρχει κανείς να του απαντήσει και για αυτό λέει ότι του κατέβει.

Λασσιώτης – Αργοστολιώτης

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!