Κόλπος Καλλονής Λέσβος.Αφανισμός της Πίνας όπως και στην Κεφαλονιά

1116

Πρίν μερικές εβδομάδες το kefaloniapress φιλοξένησε άρθρο και video του δύτη – ερευνητή Μάκη Σωτηρόπουλου για τον αφανισμό της πίνας απο τη θαλασσα της Κεφαλονιάς. (Διάβασε εδω).

Ο κ. Σωτηρόπουλος ανεφερε ότι αυτός ο αφανισμός καλύπτει ολόκληρη τη Μεσόγειο.. Το παρακάτω άρθρο επιβεβαιώνει τον κ. Σωτηρόπουλο και αποκαλύπτει το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής!

 

Κόλπος Καλλονής Λέσβος.Αφανισμός της Πίνας

το άρθρο Αντιγραφή από ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Η απειλή αφορά στην έξαρση του παράσιτου Haplosporidum pinnae, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις ακτές της Ισπανίας το 2016 και έχει ήδη εξαλείψει ολόκληρους πληθυσμούς πίνας στη δυτική Μεσόγειο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”, Αναστασία Μήλιου.

«Σε περιοχές του βορείου Αιγαίου, έχει ήδη αφανιστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ενώ αναφορές για μαζική θνησιμότητα υπάρχουν σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και του Σαρωνικού» σημείωσε η κ. Μήλιου.

‘Οπως διευκρινίζει, «αν και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη το πώς εμφανίστηκε το παράσιτο, πιθανολογείται ότι μπορεί να το μετέδωσε η παρουσία κάποιου ξενικού είδους στο νερό και καθώς η πίνα δεν διαθέτει κάποια φυσική προστασία εναντίον του, είναι πλήρως εκτεθειμένη».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις