Μετά από τα επαναλαμβανόμενα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στη Γροιλανδία, οι επιστήμονες καταλήγουν πως την περασμένη εβδομάδα υπήρξε η μεγαλύτερη απώλεια επιφάνειας πάγου προς τη θάλασσα: 11 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου έπεσαν στο νερό σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN. Για να κατανοήσουμε πιο καλά το μέγεθος, οι ειδικοί τονίζουν πως η επιφάνεια αυτή που χάθηκε αντιστοιχεί σε 4.4 εκατομμύρια πισίνες ολυμπιακού μεγέθους.
Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να επανέρχονται στην επικαιρότητα και οι λίγο παλαιότερες εφαρμογές που με μια φουτουριστική διάθεση δείχνουν τις δικές τους εκτιμήσεις σχετικά με το τι θα συμβεί αν λιώσουν οι πάγοι και ποιες πόλεις μπορεί να χαθούν κυριολεκτικά. Σε έναν διαδραστικό χάρτη, στον οποίο μπορεί κανείς να δει τις επιπτώσεις από το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης του νερού της θάλασσας μπορεί κανείς να δει τι θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.
Δείτε και εσείς τι προβλέπει ο χάρτης εδώ (και μη ξεχνάτε πως είναι απλά ένα σενάριο).
Αυτό είναι το σενάριο για την περιοχή μας ..
Η Κεφαλονιά σύμφωνα με το σενάριο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα
Το Αργοστόλι “χάνεται”
στη Παλική “χάνεται” το Ληξούρι και ένα μεγάλο μέρος της Παλικής που εφάπτεται στον κόλπο Αργοστολίου
Νοτιο Ανατολική Κεφαλονιά : “Χάνεται” το αεροδρόμιο και ενα μεγάλο κομμάτι της Λειβαθούς . Χάνονται Κατελειός και Σκάλα.
Περιοχή Σάμης¨: Βυθίζονται Σάμη και Αγία Ευφημία
Δυτική Κεφαλονιά
Εξαφανίζεται η Ασσος και το Κάστρο γίνεται νησί
Φισκάρδο? Ποιό Φισκάρδο?
Πρόκειται για ένα σενάριο, ένα εφιαλτικό σενάριο. Ομως σημειώστε και αυτό. Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο πλανήτης μας στους αιώνιους κύκλους που κάνει στο σύμπαν στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της γεωφυσικής ιστορίας του πλανήτη είχε να επιλέξει μεταξύ του να παγώσει μεγάλο μέρος ή να πλημμυρίσει.  Η επιλογή του λιωσίματος των πάγων και όχι η επέκτασής τους, θα έχει τις μικρότερες απώλειες στον πλανήτη αλλά θα προκαλέσει ενα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα ανθρώπων σε “στεγνές” περιοχές.. Και αυτό είναι που θα φέρει τις μεγαλύτερες απώλειες στο ανθρώπινο είδος με πολέμους και εντάσεις..
Πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φααντασίας βέβαια..
Με πληροφορίες απο https://porosnews.blogspot.com
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Δυστυχώς, αναπαράγονται ακόμη σενάρια που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια.
    Απλά μαθήματα φυσικής, (επιπέδου β’ τάξης Γυμνασίου) εμφανώς αγνοούνται από τους συγραφείς σεναρίων τρομοκρατίας!
    Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επιστήμονας με ντοκτορά, μαστερ και τα τοιαύτα ντοκουμέντα, για να γνωρίζει αυτό που θα έπρπε να έχει μάθει ένας απλός πολίτης απόφοιτος Γυμνασίου (ουτε καν Λυκείου…).
    Ποιό;
    Ότι, ενώ όλα τα στερεά υλικά συστέλονται σε φάση παγοποίησης, τα ρευστά και συνεπώς και το νερό διαστέλονται!
    Η “μεταμόρφωση” αυτή συνεπεία της Φυσικής ιδιότητας του νερού (και ρευστών), έχει ως αποτέλασμα να “μεταμορφώνει” ένα “Χ” όγκο νερού σε πάγο κατά 0,88 φορές περισσότερο. Δλδ ένας “Χ” όγκος πάγου, έχει νερό μόλις 12%!!! Το λοιπό 88% είναι το αποτέλεσμα διαστολής του, θα το λέγαμε και ως “αέρα κοπανιστό”!
    Επί της ουσίας τώρα:
    Υποθετικά, ακόμη κι αν όλη η Υδρόγειος ήταν παγωμένη και λόγω ….της κλιματικής αλλαγής “έλειωνε”, τότε η αύξηση σε όλους τους Ωκεανούς, Θάλασσες, Λίμνες και ποτάμια της Υδρογείου μας, θα είχαν την “εφιαλτική” ανύψωση της στάθμης των …κατά 4 εκατοστά!!!
    Ναι, μόλις 4 centimeters (να το γράψω και αγγλιστί μη μπερδευτεί κανένας “μάστορας”)!
    Ας σοβαρευτούν κάποτε οι “ειδικοί” επιστημονοτρομολάτρες καταστροφολόγοι κλπ.
    Η “παραμύθα” τους δεν αντέχει ούτε μέχρι την δεύτερη τάξη απλού Γυμνασίου…!

    • ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!

Comments are closed.