Δυο σημεία στο  Αργοστόλι απαιτούν εθελοντικές περιπολίες προστασίας από εμπρησμούς

598

Φίλοι του Kefalonia press,

Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες σας από drone στη περιοχή των Καρδακατα. Τρομακτικές οι συνέπειες. Μια μαύρη τρύπα στην καρδιά της Κεφαλονιάς που θα αργήσει πολύ να πρασινίσει πάλι, και να γεμίσει με βελανιδιές και περνάρια.

Φαίνεται ότι -μετά τις δυο φωτιές σε Καρδακατα και Κουνόπετρα- άρχισε η περίοδος των καλοκαιρινών εμπρησμών στο νησί μας, όπως κάθε χρόνο!

Με τη σημερινή καταγγελία όμως για απόπειρα εμπρησμού μέσα στο Αλσος του Κουτάβου ανησύχησα σοβαρά για το ελάχιστο πράσινο της πόλης μας.

Ο Κούταβος  και το Αλσος στο Φανάρι  είναι οι δυο πνεύμονες δροσιάς και οξυγόνου στη πόλη και πρέπει να προστατευθούν με κάθε τρόπο. Απαιτείται σχέδιο προστασίας τους , σχέδιο πρόληψης από τυχόν πυρκαγιά ή εμπρησμό.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Αργοστολίου και η Τοπική Κοινότητα Αργοστολίου έχουν την ευθύνη της προστασίας τους , είναι οι μόνοι φορείς που μπορούν να κινητοποιήσουν και εθελοντές.

Απαιτείται η 24ωρη παρακολούθηση αυτών των σημείων με συνεχείς «περιπολίες» εθελοντών .Κατά την διάρκεια της ημέρας και με χρήση drone.   Η ημέρα είναι πολύ σημαντική για τη πρόσληψη και τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων που μόνο το drone μπορεί να καταγράψει. Πάρα πολλοί σήμερα διαθέτουν drone αν και το ποσό για την αγορά του δεν είναι απαγορευτικό για το Δήμο.

Τις βραδινές ώρες απαιτούνται περιπολίες με μηχανάκια , τζιπ και πεζοπορικές ομάδες. Το ότι δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα δεν μπορεί να μας εφησυχάζει για το τι μπορεί να συμβεί στο επόμενο λεπτό από ένα αποτσίγαρο, από μια αποσεξία, από εγκληματική ενέργεια.

Δουλειές εφέτος δεν έχουμε , εκεί που καθόμαστε αραχτοί στη βεράντα δεν θα ήταν καλύτερα ένας περίπατος προς τον Κούταβο ή το Φανάρι οργανωμένα και με στόχο ??

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Νικόλας Ψ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις