ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ : Κακοτράχαλο χωράφι το Φώκι παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης απο τον ΙΑΝΟ

865
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ- Πρόεδρος ΤΚ Φισκάρδου

Η παραλία Φωκι αυτό το διαμάντι της βόρειας Κεφαλονιάς , το σήμα κατατεθέν του Φισκάρδου  , το απάγκιο  πολλών φανατικών φυσιολατρών ιστιοπλοϊκών και θαλαμηγών δεν υπάρχει  πια όπως την θυμόμαστε .

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Η μανία της φύσης έφερε τον ΙΑΝΟ και  αυτό που είχε δημιουργήσει τόσα  χρόνια  πριν δυστυχώς το κατέστρεψε μέσα σε λίγες ώρες .

Περνώντας  και κοιτώντας από ψηλά την  παραλία. το μόνο που διαπιστώνει κανείς  είναι ότι δεν υπάρχει παραλία  πια  όπως την θυμόμαστε.

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ- Πρόεδρος ΤΚ Φισκάρδου

Συνομιλώντας  με τον πρόεδρο  της τοπικής κοινότητας  Φισκάρδου Στάθη  Τσελέντη  η θλίψη μεγαλώνει  όταν  σου εξηγεί ,αλλά διαπιστώνεις και ο ίδιος,  ότι η προσπάθεια  αποκατάστασης της παραλίας  μόνο επιτυχημένη δεν είναι.

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Φώκι είναι ένα συνονθύλευμα από χώμα και πέτρες  λες και βρίσκεσαι σε οργωμένο κακοτράχαλο χωράφι. Το λευκό βότσαλο της παραλίας έχει εξαφανιστεί.

Όπως και ο  Στάθης Τσελέντης αναφέρει στη συζήτησή μας , (video) κανείς δεν ξέρει αν μπορούσε  να  γίνει  κάτι καλύτερο  στην αποκατάσταση  της  παραλίας τη  συγκεκριμένη περίοδο . Όμως πρέπει  να γίνει  κάτι στο άμεσο μέλλον  γιατί  και η θέση της παραλίας δεν ευνοεί σε καμία  περίπτωση  τη φυσική  της  αποκατάσταση  από τα κύματα. Ο κόλπος είναι ένα καταπράσινο καταφύγιο που σπάνια δέχεται μεγάλο κυματισμό.

Στους χάρτες της Google βλέπετε ότι η καταστροφή ήρθε από τη στεριά όχι από τη θάλασσα. Ενας τεράστιος όγκος νερού από τον κυκλώνα Ιανό ,  “εσκασε” σε ένα σημείο έξω απο το χωριό Κατσαράτα ,δημιούργησε ποτάμι που μετέφερε στην παραλία τόνους πέτρας. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ίχνος ανεμογεννήτριας.

Δείτε το video αμέσως μετά το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις