Θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος για την οικολογική καταστροφή στην περιοχή του Καραβόμυλου;

571

Στο Kefaloniapress στις 07/04/2021 δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο :Ποιός φορέας αποφάσισε την καταστροφική αποψίλωση στην λίμνη του Καραβόμυλου; 

Περιμένουμε κοντά 10 μέρες τώρα να δούμε ποιες είναι οι θέσεις και κυρίως η έμπρακτη δράση των Πολιτικών Αρχών , της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλληνίας, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και όποιου άλλου σχετικού φορέα ή ιδιώτη, για την καταστροφική αποψίλωση της προστατεύμενης με Π.Δ Λίμνης του Καραβομύλου,του περιβάλλοντος χώρου της αλλά και της κοντινής περιοχής με τα δύο ποταμάκια-στα Φουσκωματά και στην Αννούλα- που αποτελούν ενιαία προστατεύομενη περιοχή.

Α.Κεφαλονιά Βαλτοχελώνα (Emys orbicularis)

Η χελώνα της φωτογραφίας διαβιοί και αναπαράγεται στη λίμνη και το ποτάμι του Καραβομύλου όπως και στα ποταμάκια στα Φουσκωματά και στης Αννούλας.

Εκτός της καταστροφής από τον Ιανό,σαφέστατα έγινε αλλοίωση του τοπίου απο ανθρώπινο χέρι, μια και μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν βράχοι για να οριοθετήσουν τα ποταμάκια και να αλλάξουν την εκβολή του ενός από αυτα!

 

Βάσει ποιας μελέτης έγιναν αυτές οι επεμβάσεις που και την αισθητική του τοπίου αλλοίωσαν δίνοντας τριτοκοσμική όψη και βεβαιως μη λαμβάνοντας υπόψη την βιοποικιλότητα της περιοχής με τους βατράχους και το σχεδόν απειλούμενο είδος της χελώνας Emys orbicularis που ζει και αναπαραγάγεται στην λίμη και στα τρια ποταμάκια? Και εν τέλει πρέπει να παραμείνει η αλόγιστη επέμβαση όπως είναι?

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Καλημερα
    Με το παρανομο μπαζωμα που εγινε κατα μηκος και πλατος στην ζωνη παραλιας του Μυρτου κατασκευαζοντας με τα φερτα υλικα και υλικα απο τις κατολισθησεις στα πρανη του δρομου ανυψωμενο παρκινκ κατα μηκος της παραλιας μπαζονωντας ενα μερο του αιγιαλου αλλαζοντας ετσι την εικονα του τοπιου στον Μυρτο θα ασχοληθειτε???
    Καλη σας μερα απο Μοσχα

Comments are closed.