Καθαρισμός λιμένος Αργοστολίου στον Πόντε (φωτο)

429

Στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών η Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό <<ΕΝΑΛΕΙΑ>> που συντονίζει την δράση Mediterranean CleanUp την τοπική ΜΚΟ <<ΙΑΣΙΣ>> , το Δήμο Αργοστολίου και τον ερευνητή – Δύτη Μάκη Σωτηρόπουλο , πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα ο καθαρισμός στον λιμένα Αργοστολίου στη γέφυρα Δεβοσετου.

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες αλλά και οι οργανισμοί λιμένων και τα λιμενικά ταμεία στην πρόληψη, την προστασία αλλά και την αποκατάσταση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, από απορρίμματα .

Τα υλικά που θα συλλεχθούν θα αξιοποιηθούν στη λογική της κυκλικής οικονομίας. Μέρος αυτών των υλικών θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή έργου τέχνης, ενώ η πλαστική ύλη θα ανακυκλωθεί και θα δημιουργήσει νέα παγκάκια και κάδους σκουπιδιών, που θα δοθούν στην συνέχεια πίσω στους λιμένες, από τους οποίους έγινε η συλλογή των απορριμμάτων..

Πρέπει επιτέλους όλοι εμείς οι πολίτες που ζούμε σε νησιωτικές περιοχές να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να πετάμε οτιδήποτε οπουδήποτε μολύνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον που οι ίδιοι ζούμε αλλά αντίθετα πρέπει να το προστατέψουμε για τις επόμενες γενιές .

Οι δε Οργανισμοί Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία, Δήμοι, Περιφέρειες και Υπουργεία οφείλουν να διενεργούν ετήσιους καθαρισμούς των βυθών των λιμανιών μας. Είναι δική τους ευθύνη , οι Εθελοντές και οι Εθελοντικές Ομάδες συνεπικουρούν. Αλλά στη χώρα μας τα πράγματα είναι ανάποδα. Οι Εθελοντές κάνουν τη δουλειά των αρμοδίων..

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις