Χθες αργά το βράδυ σημειώθηκε φωτιά στον χώρο του ΧΥΤΥ στην Παλωστή της Παλικής.  Δηλαδή έπιασε φωτιά ο χώρος των σκουπιδιών με ότι σημαίνει αυτό για τη δημόσια υγεία. Καίγονται σκουπίδια τα οποία δεν έπρεπε να καούν λόγω της αρνητικής επίδρασης που θα έχει η καύση στο περιβάλλον.

Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν είναι νέα φωτιά από ανάφλεξη υλικών ή αν είναι αναζωπύρωση  της περσινής φωτιάς επειδή δεν έχει γίνει επιχωμάτωση των σκουπιδιών.

Όπως θα ακούσετε και στο video που ακολουθεί από τον δημοτικό σύμβουλο Παλλικής Βασίλη Ρουχωτά , δεν πρόκειται πια για χώρο ΧΥΤΥ αλλά για μια χωματερή που δεν πληροί κανέναν όρο υγιεινής και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Ρουχωτάς επίσης καταγγέλει ότι κατά πληροφορίες παρόλο που έχει ζητηθεί από το προσωπικό να γίνει επιχωμάτωση των σκουπιδιών, ουδείς εκ των αρμοδίων νοιάστηκε.. και “προβλέπει” ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χωματερή, η τρίτη φωτιά δεν θα αργήσει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ

Να σας υπενθυμίσουμε ότι στην περσινή φωτιά στο ίδιο μέρος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επέβαλε στην ΕΔΑΚΙ πρόστιμο 40.000 ευρώ για μη τήρηση των όρων λειτουργίας. Sήμερα σε αυτή τη φωτιά που πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων είναι η ίδια η κυρία Κράτσα θα επιβάλει πρόστιμο στον εαυτό της καθώς δική της ευθύνη είναι το ξελαμπάδιασμα των σκουπιδιών;

Πέντε αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο από χθες το βράδυ. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντόνιζε σήμερα Κυριακή ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ κ Θεοχάρης ενώ χθες το βράδυ και σε όλη την διάρκεια της νύχτας επικεφαλής ήταν ο Διοικητής της Υπηρεσίας κ. Ψαρρός.

Οι φλόγες έσβησαν αλλά η φωτιά θα καίει για πολλές μέρες ακόμα μολύνοντας τον αέρα που αναπνέουμε.

Εχει να πει κάτι επι του προβλήματος η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κα Κράτσα ;

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν με τα βουνά των σκουπιδιών και αναρωτηθείτε αν αυτή η εικόνα που βλέπετε σας θυμίζει στο ελάχιστο οργανωμένη μονάδα αποκομιδής σκουπιδιών ή μια απέραντη χωματερή όπως καταγγέλλει ο Βασίλης Ρουχωτάς.

Μια απέραντη ντροπή!

Δείτε το μέρος που παίρνουν χώμα για την κατάσβεση

√ Περισσότερες φωτογραφίες :

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις