Μπλέ καβούρι σουλατσάριζε στον Πόντε! Γιατί θεωρείται “επικίνδυνο”;

1283

Τα μπλε καβούρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Πρώτη εμφάνισή τους έγινε στην Κέρκυρα το 2019 προερχόμενα από Ιταλία γι αυτό και οι κερκυραίοι ονόμασαν τον μπλε κάβουρα «Ιταλό».

Έκτοτε εμφανίζονται στα δίκτυα των ψαράδων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, εφέτος όμως έκαναν την παρουσία τους πολύ έντονη στην Κρήτη και το Αιγαίο.

Πρόκειται για έναν επικίνδυνο εισβολέα αλλά πανάκριβο και πεντανόστιμο μεζέ. Είναι επικίνδυνος γιατί κατατρώει ότι βρει μπροστά του χωρίς οικονομία.

Παράλληλα πρόκειται και για ένα από τα πιο ακριβά εδέσματα. Η τιμή τους στις ΗΠΑ στην χονδρική ξεπερνάει τα 67 δολ. Τα δώδεκα τεμάχια, ενώ στο Μεξικό πολύ περισσότερο. Στην Ελλάδα δεν φαίνεται στους καταναλωτές ο ίδιος ενθουσιασμός και οι ψαράδες με το ζόρι να πιάσουν τα 3-5 ευρώ το κομμάτι.

Η επικινδυνότητά του είναι στην καταστροφική του φύση να τρώει κάθε ζωντανό οργανισμό στο διάβα του και όχι στην τοξικότητά του.

Ένα λοιπόν πανέμορφο μπλε καβούρι έκανε σουλάτσο στον Πόντε (Γέφυρα Δεβοσέτου) χθες Δευτέρα βράδυ..

Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον, ας βάλουμε το μπλε καβούρι στους μεζέδες μας πριν η τιμή του φθάσει στα ύψη..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις