Παρολίγο να κινητοποιηθεί η ….πολιτική προστασία στο Αργοστόλι! Ενας πράσινος παπαγάλος κελαηδούσε απο τα πιο ψηλά κλαδιά του δένδρου που ειναι στο οικόπεδο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας.

Κινητοποιηθηκε ο Βασίλης Λουκάτος με drone , ο Μάκης ο Βανδώρος ήτανε έτοιμος για το ..γερανό και εμείς στα .. χαρακώματα για το μεγάλο ρεπορταζ της σωτηρίας του πράσινου παπαγάλου..

Και εκεί που είμαστανε έτοιμοι να καλέσουμε Πυροσβεστική και Σταύρο Τραυλό να κινητοποιήσει τη Πολιτική Προστασία για τη σωτηρία του παπαγάλου..

εκαμε ένα μπραφ ο παπαγάλος και πέταξε με ελιγμούς επίδειξης προς άλλη γειτονιά.

Δεν ξέρουμε αν είναι χαμένος παπαγάλος απο κάποιο σπίτι, αν τον έχει χάσει κάποια οικογένεια, ΄είναι όμως υγιής, φωνακλάς και φιγουρατζής . Απολαμβάνει την ελευθερία του..

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Ο συγκεκριμένος παπαγάλος είναι δικός μου μου έχει φύγει από τις 20- 25 Οκτωβρίου αν κάποιος τον πιάσει η έχετε άλλη πληροφορία παρακαλω επικοινωνήστε μαζί μου

  2. φίλοι μου δεν το έσκασε από κλουβί!Οι πράσινοι παπαγάλοι της Eλλάδας είναι είδος που «κανονικά» ζει στους πρόποδες των Ιμαλαΐων και στην Αφρική. Όπως λένε οι ειδικοί, αρκεί ένα ζευγάρι από αυτούς για να αρχίσει ο πολλαπλασιασμός τους σε «ξένο» έδαφος. Μάλιστα, πρόκειται για είδος που αντέχει το κρύο. Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στην Αθήνα ζουν περισσότεροι από 1.500 παπαγάλοι.

    Πώς, όμως, βρέθηκε στην Ελλάδα ένα είδος που δεν μεταναστεύει και δεν είναι σε θέση να διανύσει μεγάλες αποστάσεις; «Υπάρχουν αστικοί μύθοι ότι απελευθερώθηκαν από κάποιο κοντέινερ που μετέφερε στη χώρα μας μαζικά παπαγάλους για να προμηθεύσει pet shops. Αυτό, όμως, είναι ένας μύθος. Πιο πιθανό είναι όλα να ξεκίνησαν από ιδιώτες που απελευθέρωσαν τους παπαγάλους που αγόρασαν από κάποιο pet shop ή από παπαγάλους που ξέφυγαν με κάποιο τρόπο από τα κλουβιά τους. Στο Λονδίνο, όπου επίσης ζουν πολλοί όμοιοι παπαγάλοι, υπάρχει ο αστικός μύθος ότι το πρώτο ζευγάρι απελευθερώθηκε από τον Τζίμι Χέντριξ. Στην Ελλάδα οι παπαγάλοι αυτοί δεν έχουν φυσικούς εχθρούς, δηλαδή άλλα πουλιά που θα μπορούσαν να τα κυνηγήσουν, γεγονός που βοηθά την αναπαραγωγή τους», εξηγεί στο ethnos.gr ο Στέλιος Πελασγός, υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

    Μάλιστα, ο κ. Πελασγός αναφέρει και μία ενδιαφέρουσα ιστορία: «Κάποια στιγμή πήρε τηλέφωνο στην Ορνιθολογική Εταιρεία μία γυναίκα από την Ξάνθη και μας είπε ότι είδε πράσινους παπαγάλους. Της έκανε τρομερή εντύπωση, αφού όπως μας είπε όμοιους παπαγάλους έβλεπε σε ζούγκλες του Περού, χώρα στην οποία ζούσε πριν την εγκατάστασή της στην Ελλάδα».Στην πραγματικότητα το θέμα δεν είναι ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό. «Οι πράσινοι παπαγάλοι έχουν κυριεύσει την Ευρώπη. Η Βαρκελώνη έχει τεράστιο πρόβλημα, το ίδιο και το Λονδίνο, ενώ κάποιες κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει να τους εξοντώσουν, καθώς ανταγωνίζονται τα ντόπια είδη και προκαλούν προβλήματα. Έχει ανοίξει ένα μεγάλο ντιμπέιτ στην Ευρώπη για το εάν πρέπει να θανατωθούν για να ευνοηθούν τα ντόπια είδη ή όχι. Στο Ισραήλ έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες. Οι παπαγάλοι αυτοί είναι επιθετικοί. Στην Ελλάδα πάντως δεν έχουμε ακόμα ενδείξεις ότι ανταγωνίζονται τα ντόπια είδη. Έντονη είναι η παρουσία τους και στο πάρκο Τρίτση, όπου διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία με τίτλο “ήραν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια”», εξηγεί ο Στέλιος Πελασγός.

Comments are closed.