ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΡΟΚΟΗΣ: Τα άλογα του Αίνου στον κάμπο του Ελείου

336

 

Έντονη είναι η δραστηριότητα του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, ώστε να λυθεί άμεσα το σύνθετο πρόβλημα των αλόγων του Αινου ,που η αναζήτηση νερού και τροφής, τα οδήγησαν να κατέβουν από το μεγάλο βουνό, στα χωριά του κάμπου του Ελειου και Πρόννων και να ζουν πλέον ανάμεσα μας.

Είναι όμορφη η εικόνα τους, να τα βλέπουμε, να τα ακούμε και να τα καμαρώνουμε ,να καλπάζουν περήφανα στις πλαγιές του Αίνου και στους κάμπους του Ελειου και Πρόννων .Αυτά όμως τα συμπαθεστατα ζώα ,έχουν εξελιχθεί σε μια πολύ μεγάλη μάστιγα για τους κατοίκους και τα χωριά μας .Αγανάκτηση και απελπισία είναι κάποια από τα συναισθήματα μας ,αφού βλέπουμε κάθε χρόνο να καταστρέφονται οι περιουσίες μας ,οι καλλιέργειες μας ,να βρωμιζουν οι δρόμοι μας και οι αυλές μας και το σημαντικότερο ,ανά πάσα στιγμή ,μερα και νύχτα ,να κινδυνεύουμε από κάποιο μεγάλο ατύχημα ,αφού η επικινδυνότητα που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη δράση τους είναι τεράστια .

Για την αντιμετώπιση λοιπόν ,του μεγάλου αυτού προβλήματος ,την Τρίτη 23 Απριλίου ,πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της ΠΕ Κεφαλληνίας ,υπό την αιγίδα του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή ,στην οποία συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες ,εκπρόσωποι του Δήμου ,άλλοι φορείς ,καθώς και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Ελειου και Πρόννων .

Συζητήθηκαν αναλυτικά και παρουσιάστηκαν όλες οι απόψεις για την διαχείριση των ημιαγριων αλόγων του Αινου και προτάθηκαν κάποιες ενδεδειγμένες δράσεις που πρέπει να γίνουν ,ώστε να έχουμε την καλύτερη λύση ,αφού δεχθηκαμε ότι η συνύπαρξη των ημιαγριων αλόγων του Αινου ,με τους κατοίκους των χωριών και τις περιουσίες τους δεν μπορεί να επιτευχθεί .

Άρα συνοψίζοντας ,το ζητούμενο για εμάς είναι η μεταφορά των αλόγων του κάμπου , στο φυσικό τους περιβάλλον ,δηλαδή στον Αίνο,όπου θα υπάρχουν εκεί ειδικές εγκαταστάσεις ,που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Έτσι με την απομάκρυνση τους, προστατεύομαστε από την ανεξέλεγκτη δράση τους , τις μεγάλες οικονομικές ζημιές που προκαλούν οι καταστροφές που κάνουν στις περιουσίες μας και επίσης το σημαντικότερο ,δεν κινδυνευει πλέον η ζωη μας, από τυχόν ατύχημα .

Μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια ,είμαστε σε αναμονή, γραπτής ολοκληρωμένης πρότασης από ειδικό επιστήμονα, ώστε μετά να προχωρήσει η περιφέρεια στην υλοποίηση της.

Δημήτρης Κοτροκοης,κοινότητα Χιονατων.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!