Επιτυχής διοργάνωση αστροβραδιάς στον Εθνικό Δρυμό Αίνου

127

–Αθρόα συμμετοχή πολιτών και επισκεπτών στην βραδιά αστροπαρατήρησης και ουρανογραφίας που διοργάνωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ στον Εθνικό Δρυμό Αίνου,

Συγκεκριμένα:

Αργοστόλι, Τρίτη 27 Αυγούστου 2024Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, το Παράρτημα Αργοστολίου της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου Αίνου & Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων διοργάνωσε μία βραδιά αστροπαρατήρησης και ουρανογραφίας στο Διεθνές Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού του Εθνικού Δρυμού Αίνου με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών και επισκεπτών από όλη την Κεφαλονιά. Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το προσωπικό του ΟΦΥΠΕΚΑ για τους τρόπους διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου καθώς και να ξεναγηθούν στο μαγευτικό κεφαλλονίτικο νυχτερινό ουρανό από ερασιτέχνες αστροπαρατηρητές όπως οι κ. Γεώργιος Γεροντόπουλος, ο καθηγητής κ. Διονύσιος Πετεινάτος, ο κ. Παναγής Βινιέρης και ο κ. Πάρης Τουλάτος.

Με χρήση τηλεσκοπίων, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν νεφελώματα, αστρικά σμήνη, τον Κρόνο, την Σελήνη και άλλες ομορφιές του νυχτερινού ουρανού. Με τη χρήση πράσινου laser, έμαθαν τους αστερισμούς και τη σχέση τους με τη μυθολογία, τα σημαντικά άστρα και πώς να πλοηγούνται στον ουρανό.

Η αστροβραδιά στον Αίνο παρείχε στους συμμετέχοντες μια ανεπανάληπτη εμπειρία επαφής με το νυχτερινό ουρανό, ο οποίος κινδυνεύει από τη φωτορύπανση. Επίσης, ζώα και φυτά τα οποία δραστηριοποιούνται τη νύχτα, πρέπει να προστατευθούν από την επέκταση ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Η ανάπτυξη του αστροτουρισμού στο νησί της Κεφαλονιάς δίνει μία αναπτυξιακή προοπτική και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των γειτονικών νησιωτικών προορισμών.

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

/ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!