Φαραντούρης: Ανεπαρκείς και αποσπασματικές οι εθνικές πολιτικές στην αντιμετώπιση των καταστροφών της κλιματικής κρίσης

32

Φαραντούρης: «Πρόληψη και όχι μόνο αποκατάσταση – Ανεπαρκείς και αποσπασματικές οι εθνικές πολιτικές στην αντιμετώπιση των καταστροφών της κλιματικής κρίσης»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων (ENVI), ζήτησε με παρέμβαση του, ενίσχυση της πρόληψης των φυσικών καταστροφών, συντονισμό των μηχανισμών πολιτικής προστασίας των κρατών μελών αλλά και διαφορετική αντιμετώπιση για κάθε κράτος – μέλος, καθώς τα προβλήματα δεν είναι τα ίδια παντού.

Δείτε το Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=pB7PyBRveiA&feature=youtu.be

Όπως είπε, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και άλλα καταστροφικά φαινόμενα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν κυρίως τις χώρες του Νότου. Την ίδια στιγμή, η έλλειψη νερού αυξάνεται επικίνδυνα. Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι μέχρι στιγμής ανεπαρκής και αποσπασματική για να ανταποκριθεί στο μέγεθος και τις συνέπειες των απειλών που αντιμετωπίζουμε.

Ο ενωσιακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας πρέπει να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες και δυστυχώς αρνητικές συνθήκες και ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθεί η πρόληψη. Θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών με επαρκή ανθρώπινο δυναμικό και κεφάλαια.

Δείτε το Βίντεο: https://youtu.be/y9OH0QunCWA

Κατά τη δευτερολογία του, τόνισε την ανάγκη εναρμόνισης των μηχανισμών πολιτικής προστασίας στα κράτη μέλη και διάκριση Βορρά – Νότου σε σχέση με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού, καθώς τα προβλήματα δεν είναι τα ίδια σε όλα τα κράτη μέλη, ενώ πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη θωράκιση και στην πρόληψη και όχι μόνο στην αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών.

Γραφείο Τύπου

Νικόλας Φαραντούρης: Ευρωβουλευτής (2024-2029) με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Τhe Left, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!