Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής: «Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στη Ζάκυνθο  –  Στη θητεία μας θα λειτουργήσουν όλα τα αντίστοιχα εργοστάσια στα Ιόνια Νησιά»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα εν εξελίξει έργα, τα οποία εκτελούνται στον Λίβα και αφορούν στην κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων Ζακύνθου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, κατά την επίσκεψή του στον χώρο μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024.

Ο κ. Τρεπεκλής, στην τρίτη του επίσκεψη στον Λίβα σε διάστημα λίγων μηνών, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες σ’ αυτή την χρονική περίοδο αφορούν στην εκσκαφή του χώρου όπου θα ανεγερθεί το κυρίως κομμάτι του εργοστασίου και ο εκβραχισμός. Αμέσως μετά σειρά θα πάρει η ανέγερση του εργοστασίου, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η θεμελίωσή του.

 

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα επιβλέπει ο ίδιος προσωπικά σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο του συγκεκριμένου έργου τονίζοντας ότι οι εργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων βγήκε μόλις τον περασμένο μήνα και ήδη οι εκσκαφές προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ενώ η εκτίμησή του είναι ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει και η σκυροδέτηση.

 «Προχωράμε όπως έχουμε δεσμευθεί, με γρήγορους ρυθμούς, έτσι ώστε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο το έχει ανάγκη η Ζάκυνθος και θ’ αφήσει ένα τελείως διαφορετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για το νησί αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος επανέλαβε για μία ακόμα φορά τη βεβαιότητά του ότι μέσα στη θητεία της νυν Περιφερειακής Αρχής θα λειτουργούν όλα τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε και στο θέμα της αποκατάστασης του κυττάρου στον Σκοπό επισημαίνοντας ότι στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, θα ληφθεί η γνωμοδότηση του σώματος για την περιβαλλοντολογική διαβούλευση και σε συνάρτηση με την επικαιροποίηση των μελετών που βρίσκεται επίσης στο τελευταίο στάδιο, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και πλέον θα απομένει η χρηματοδότηση, για την οποία -όπως τόνισε ο κ. Τρεπεκλής- υπάρχει δέσμευση από τον γ.γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!