Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΟΥ ΞΥΔΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗ ΛΕΕΙ Η ΝΟΝΑ ΜΟΥ …. Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΞΙΔΟ ….
Βάζουμε τα πέταλα από το τριαντάφυλλο σε ένα μπουκάλι και το κλείνουμε πολύ καλά το αφήνουμε σε μέρος ώστε να το βλέπει ο Ήλιος για 40 με 50 ημέρες. Το απόσταγμα που θα δημιουργηθεί Ροδόνερο είναι αρωματικό το χρησιμοποιούμε σε διαφορά γλυκά, το ρίχνουμε και μέσα στο ξίδι για το αρωματίζουμε, η το χρησιμοποιούμε και όπως ειναι για ξίδι το λεγόμενο τριανταφυλλόξιδο.
Οι φω τογραφίες είναι απο αυλή στη Σάμη.
Αποστολατος Γιωργος Πριγκιπας
Έ όχι και χαμένη ποικιλία!
Οι Κεφαλονίτες άρχοντες του ξυδιού (όπως εγώ), πάντα έχουν στο σπίτι.
Η νόνα λοιπόν την έλεγε Βουλγάρικη…
Αλλά και οι ροζαμάπες με τον ίδιο τρόπο έχουν κάποια απόδοση.
Απλά προς ενημέρωση αλλά ξέρει κανείς από ορίτζιναλ ξύδι πλέον?
Η αφεντία μου βάζει και στα λάχανα.
Χα χα.