H πρωτοβουλία WILDLIFE SENSE του Νίκου Βαλλιάνου  σε συνεργασία με φοιτητές από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου, φροντίζουν τις χελώνες της Κεφαλονιάς στα πλαίσια εκπαιδευτικών ή και μεταπτυχιακών προγραμμάτων .

Σήμερα συναντήσαμε τη πρώτη ομάδα φοιτητών της φετινής σεζόν να περιποιούνται μια χελώνα στη θέση «Λαχαναγορά» της παραλιακής.

Όπως μας εξήγησε ο Νίκος Βαλλιάνος, στην πραγματικότητα, αναζητούν  μια τραυματισμένη χελώνα , ακόμα δεν την εντόπισαν αλλά όσες εν τω μεταξύ συναντήσουν θα τις φροντίσουν.

Τι σημαίνει αυτό? Θα τις βγάλουν στο λιμάνι, θα  τις εξετάσουν αν φέρουν ή όχι τραύματα,      θα τις καθαρίσουν από τους ξενιστές στο   κέλυφό τους , θα   τις καταγράψουν και θα τις αφήσουν μετά ελεύθερες να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η χελώνα που βλέπετε είναι γένους θηλυκού, τις ξεχωρίζουμε μετά την ενηλικίωσή τους από την  ουρά. Τα αρσενικά έχουν μεγάλη ουρά ενώ τα θηλυκά σχεδόν δεν φαίνεται από το κέλυφός τους.   Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 25 ετών και ζυγίζει γύρω στα 60 κιλά. Όπως βλέπεται έχει ηλεκτρονική καταγραφή και παρακολουθείται.

Ονομα δεν έχει,  έχει αριθμό αναγνώρισης . Είναι πολύ καλά στην υγεία της, απλά την καθάρισαν   και την φρόντισαν να βγει στο θάλασσα όμορφη και υγιής.

Η ομάδα θα συνεχίσει την αναζήτηση της τραυματισμένης χελώνας.

Εάν δείτε οπουδήποτε στην Κεφαλονιά τραυματισμένη χελώνα ή χελώνα σε άσχημη κατάσταση τηλεφωνείστε  στο 698 486 5941 .

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε περισσότερες φωτογραφίες , εδώ κλικ  

Φροντίδα- καταγραφή

Η επιστροφή στην..οικογένεια

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις