Βαρκάδα σε απροσπέλαστες παραλίες του μπόργκου του Κάστρου της Ασσου

976

Με ξεναγό τον Χρήστο Ζαφειρούδη επιχειρηματία του τουρισμού στην Ασσο και παρέα τον Χρήστο Κοκκόλη πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, οργανώσαμε βαρκάδα στις δυο μαγευτικές παραλίες δίπλα στον κόλπο της Άσσου , στην Άμμος του Γραμματικού και στο Κουλούμι .

Να σημειώσουμε ότι η Ασσος δεν είναι ένας απλός οικισμός, είναι το μπόργκο του Κάστρου για αυτό και έχει τεράστια αρχαιολογική αξία.

Borgo ( μπόργκο) και Burgo (μπούργκο), ονομάζεται η μικρή ή μεγάλη πόλη η οποία αναπτύσσεται ‘εξω απο τα τείχη ενός Κάστρου . Στο μπόργκο κυρίως ζούσαν οι προσφέροντες υπηρεσίες και προϊόντα στο Κάστρο (σιδεράδες, έμποροι , υπηρετικό προσωπικό του Κάστρου). Τα borgo σε όλα τα Κάστρα της Ιταλίας είναι ανοικτοί αρχιτεκτονικοί και ιστορικοί χώροι, ιδιαίτερα αξιοποιήσιμοι από τις τοπικές κοινωνίες όχι μόνο για τουριστικούς λόγους αλλά και για ιστορική και αρχιτεκτονική μελέτη.

Η Κεφαλονιά έχει δυο “borgo” . Το μπόργκο της Ασσου και το μπόργκο του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου.  Και τα δυο είναι ιστορικά, πολιτιστικά, αρχιτεκτονικά, ρυμοτομικά “διαμάντια”..

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΟΛΗΣ πρόεδρος ΤΚ Ασσου
Χρήστος Ζαφειρούδης

Αλλά ας συνεχίσουμε την βαρκάδα μας στις δυο άγνωστες παραλίες του μπόργκου της Ασσου, στην Άμμος του Γραμματικού και στο Κουλούμι .

Η πρόσβαση και στις δυο αυτές παραλίες είναι μόνο δια θαλάσσης .Τοπίο άγριας ομορφιάς ανέγγιχτο από την ανθρώπινη δραστηριότητα, βραχώδης ακτογραμμή , ιδανικό καταφύγιο για φώκιες και αγριοπερίστερα.

Κρυστάλλινα και διαυγή νερά σε προκαλούν να βουτήξεις και να τα απολαύσεις ξεχνώντας το άγχος της καθημερινότητας . Είναι οι δυο παραλίες της Άσσου που προσελκύουν τους διάσημους επιβάτες των πολυτελών θαλαμηγών αλλά και σκαφών που τις έχουν ανακαλύψει.

Ποιός δεν θέλει μια βαρκάδα στον μαγευτικό κόλπο του μπόργκου της Ασσου;

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις