ΙΘΑΚΗ – Πεζοπόροι απο διάφορα σημεία του πλανήτη απολαμβάνουν τη φύση

1316

Φυσιολάτρες και λάτρεις της πεζοπορίας ταξίδεψαν από διαφορετικές χώρες την Αγγλία Ουαλία , Ιρλανδία  ακόμα και από την μακρινή Αυστραλία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην αγαπημένη τους  Ιθακη  και να απολαύσουν την ηρεμία,  την γαλήνη και την μαγεία του καταπράσινου τοπίου του νησιού .

Περπατώντας  κανείς αυτή την περίοδο στην Ιθάκη αυτό που θα του αποσπάσει την προσοχή  είναι τα φτερουγίσματα και τα κελαϊδίσματα των πουλιών και τα κουδούνια  των  ζώων που βόσκουν στους αγρούς των ορεινών του νησιού .

Η Ιθακη διαθέτει ένα πολύ  οργανωμένο και σηματοδοτημένο δίκτυο μονοπατιών και προσελκύει κάθε χρόνο παρά πολλούς τουρίστες λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας .

Οταν τους ρωτήσαμε πως ανακάλυψαν την Ιθακη , απάντησαν  ότι  το νησί είναι πολύ διάσημο και παγκόσμια  γνωστό μέσα από το μύθο  του Οδυσσέα Βασιλιά της Ιθάκης  που είναι ο  κυριότερος χαρακτήρας  στο επικό ποίημα  του Όμηρου Οδύσσεια αλλά διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και στο άλλο έπος του Ομήρου την Ιλιάδα . Η Ιθάκη είναι ο τελικός προορισμός του κάθε ανθρώπου, σύμβολο της νοσταλγίας για την επιστροφή στο σπίτι, για να νιώσει ο άνθρωπος την αγάπη και τη θαλπωρή της οικογενειακής εστίας.

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις