Η υπέροχη και γραφική Άσσος εκτός από  το υπέροχο ενετικό της κάστρο  στους γύρω κολπίσκους της υπάρχουν όμορφες και  ήσυχες παραλίες που την περιβάλλουν  , με πεντακάθαρα  σαν  βγαλμένες μέσα από παραμύθι .

Με ξεναγό τον Captain Χρήστο Ζαφειρουδη

επισκεφτήκαμε τις παραλίες του Χάρακα  που σε εντυπωσιάζουν  με την  άγρια ομορφιά τους  που η φύση δημιούργησε εδώ κσι χιλιαδες χρόνια   και συνεχίζει ακόμα και τώρα να της διαμορφώνει με πρόσφατες τις κατολισθήσεις που δημιούργησε ο κυκλώνας Ιανος και μεγάλωσαν το πλάτος της παραλιας  που  κόταζώντας κάποιος  από ψηλά δείχνουν πραγματικά  εντυπωσιακές .

Οι παραλίες ‘’Κουλουμι ‘’ και ‘’Άμμος του Γραμματικου ‘’ από την άλλη πλευρά της Ασσου αποτελούν  το απόλυτο ησυχαστήριο  για τα θαλασσοπούλια  και οι γύρω σπηλιές. καταφύγιο  για τις φώκιες που  πολλές φορες ο Χρήστος  Ζαφειρουδης τις εχει δει να κολυμπάνε μαζι με τα μικρά  τους  στα πεντακάθαρα νερά γύρω από τη χερσόνησο της Ασσου .

Διηγώντας μας ο captain Χρήστος Ζαφειρουδης , μια παλιά ιστορία για την παραλία Κουλουμι για τους  βράχους  που έχουν πέσει από το 1953   , και είχαν τραυματίσει έναν κάτοικο της Ασσου  τότε .

Η Κεφαλονια και η πανέμορφη Άσσος σας περιμένουν και φέτος να την επισκεφτείτε νιώθοντας  ότι βρίσκετε σε ένα εξωτικό μέρος  γεμάτο ιστορία από την περίοδο της Ενετοκρατίας  αλλά και απαράμιλλη φυσική ομορφιά .

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

 

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις