Αυτά τα τέσσερα προκάτ σπίτια που βρίσκονται σε μάντρα μετά την εκκλησία του Δραπάνου, είναι ολοκαίνουργια και προορίζονται για συγκεκριμένες οικογένειες.  Αντί όμως να αξιοποιηθούν μένουν κλειδωμένα στη μάντρα!

Γιατί;

Αυτά τα σπιτάκια έχουν αγοραστεί από την Περιφέρεια , ενώ τα έξοδα για τη μεταφορά τους από την Αθήνα (7.000 ευρώ παρακαλώ),  πληρώθηκαν από το Σύλλογο Κρεοπωλών Κεφαλονιάς.   Σκοπός ήταν  να δοθούν στις οικογένειες που μένουν στο χώρο των σφαγείων ώστε να καθαρίσει το κτίριο και να λειτουργήσει για τους κρεοπώλες και τους κτηνοτρόφους.

Ομως τα σπίτια έχουν έρθει εδώ και κανένα χρόνο, η 10ημερη προθεσμία να μετακινηθούν οι δυο οικογένειες στα προκάτ που έχει περάσει από πέρυσι ,ενώ το δημοτικό σφαγείο έχει λεηλατηθεί από αγνώστους όπως σας αποκαλύψαμε σε σχετικό ρεπορταζ (διάβασε εδώ κλικ).

Ο Σύλλογος Κρεοπωλών μάλιστα προσφέρθηκε να τοποθετήσει με δικά του έξοδα φωτοβολταϊκά στις στέγες τους για να ηλεκτροδοτηθούν και να τα συνδέσει επίσης με δικά του έξοδα με το δίκτυο ύδρευσης.  Ο χώρος που θα τα τοποθετούσαν είναι ένα αγροτεμάχιο στα Κοκολάτα.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγιναν..  Οι δυο οικογένειες κατοικούν ακόμα  στο σφαγείο, το σφαγείο δεν μπορεί να λειτουργήσει, τα 100.000 ευρώ που έδωσαν οι κρεοπώλες για τις επισκευές πήγαν στο πάτο και τώρα απαιτούνται περισσότερα από 500.000 ευρώ για τη λειτουργία του αφού έχουν καταστραφεί όλα τα μηχανολογικά του.  Ακόμα και ο κλίβανος καταστράφηκε από αγνώστους και δεν έχει η Αστυνομία που να κάψει τα ναρκωτικά! (Δείτε εδω φωτογραφίες απο τα λεηλατημένα σφαγεία)

   Ο ίδιος ο Δήμαρχος -κατά την επίσκεψή του στα σφαγεία – ζήτησε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο ΓιώργοΤζωρτζάτο που είχε κληθεί και αυτός απο τους κρεοπώλες-  να φέρει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρα 30 Οκτώβρη.

Ο Τζωρτζάτος έβαλε το θέμα για συζήτηση μόνο που ο Δήμαρχος απουσίαζε και σε αυτή τη συνεδρίαση και η παράταξή του αρνήθηκε οποιαδήποτε κουβέντα. (Διαβάστε εδω κλικ)  Δεν σεβάστηκαν τους κρεοπώλες που ήταν παρόντες για να μιλήσουν για το πρόβλημα.  Καμία συζήτηση για την καταστροφή του σφαγείου και καμία συζήτηση για την αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων που ζουν στα σφαγεία.

Ουδείς γνωρίζει τα σχέδια της δημοτικής αρχής για το σφαγείο. Ουδείς γνωρίζει πως σκέφτεται να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία από βανδαλισμούς, ουδείς γνωρίζει πως θα προστατεύσει τη δημόσια υγεία , την  υγεία των δημοτών όταν ανέχεται να σφάζονται τα ζώα μεσα στις στάνες και κάτω από τα δένδρα και όχι σε ελεγχόμενα σφαγεία.

 Αλλά είπαμε.. Εδώ καράβια χάνονται με τα σφαγεία θα ασχοληθούμε ;;

Ο Παρατηρητής

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις