ΕΠΕΙΓΟΝ! η πρόταση που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλόγκωνας στην Κέρκυρα, για τη λειτουργία του ΤΕΙ Ηχου

799
Δρακουλόγκωνας - Θεοπεφτάτου - Στανίτσας

Πριν από λίγη ώρα συνομιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιας και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα προκειμένου να ενημερωθούμε για την ανταπόκριση των αρμοδίων στα προβλήματα της Κεφαλονιάς.

Οσο αφορά το ΤΕΙ Ηχου στο Ληξούρι, δεσμεύτηκαν ότι οι καθηγητές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με τους καθηγητές του ΤΕΙ Μουσικών Οργάνων και Ήχου θα καθίσουν μαζί και θα συζητήσουν το πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων (καθώς υπάρχει και αντίστοιχο τμήμα στην Κέρκυρα), εάν οι αποφάσεις τους είναι ομόφωνες για το πώς θα λειτουργήσουν τα δυο τμήματα, το Τμήμα του ΤΕΙ Ληξουρίου αναβαθμίζεται σε τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Είπε ο Υπουργός Παιδείας: «Στην Κεφαλονιά για λόγους τους οποίος δε καταλαβαίνω οι συμπολίτες μας στο Λιξούρι εκφράζουν αντίθεση στο πόρισμα της επιτροπής των ιδρυμάτων». Εκείνο που θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε είναι ότι η πρόταση που θα κάνουμε είναι ότι τα δύο τμήματα που είναι στη Κέρκυρα, μαζί με το τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Λιξουρίου , οι τρεις να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μας φέρουν μία πρόταση που θα είναι ομόφωνη. Αποκλείεται εκπρόσωποι τριών ακαδημαϊκών τμημάτων να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μη μας φέρουν μία πρόταση .Οι συνθήκες είναι ώριμες. Αν η απόφασή τους είναι να υπάρχουν τρία τμήματα δύο στην Κέρκυρα και ένα στο Λιξούρι, με νέα προγράμματα σπουδών με εξοπλισμό που θα ζητήσουν και προσωπικό που θα ζητήσουν, το υπουργείο από τώρα δεσμεύεται να πει ναι. Αυτή είναι η πολιτική δέσμευση του υπουργείου».

Η συζήτηση για τον ΕΥΔΟΞΟ κατέληξε στην εξής πρόταση:  Συνεργασία του Ιόνιου Πανεπιστήμιου με τον ΕΥΔΟΞΟ  και μεταφορά της έδρας του ΙΤΣΑΚ από τη Θεσσαλονίκη στο Ληξούρι. Η λειτουργία του θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΟΧΕ που ήδη «τρέχει» η Περιφέρεια για την ανασυγκρότηση της Παλικής.

Δρακουλόγκωνας – Θεοπεφτάτου – Στανίτσας

Τα θέματα του Πολιτισμού έθεσε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης στην Υπουργό Πολιτισμού , με ιδιάιτερη έμφαση στις καθυστερήσεις του Υπουργείου της για έγκριση αδειών διάφορων  μικρών έργων όπως λχ η ηλεκτροδότηση του Κάστρου της Σάμης. Οσο αφορά το  Αρχαιολογικό Μουσείο στο Αργοστόλι ο κ. Δρακουλόγκωνας ανακοίνωσε ότι οι Τεχικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ολοκλήρωσαν τη μελέτη και θα χρηματοδοτηθεί η επισκευή του από τη Περιφέρεια.

Επισημαίνουμε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που απευθύνονται σε Υπουργούς και άλλους αρμόδιους φορείς. Δεν είναι αποφάσεις!  Εμμένουμε στις κινητοποιήσεις  έως να γίνουν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και να λυθούν τελεσιδίκως τα προβλήματα με πρώτο από όλα βέβαια το θέμα του ΤΕΙ Ληξουρίου.

Στο Αναπτυξιακό συνέδριο βρίσκεται και η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Δήμαρχος Ιθάκης  Διονύσης Στανίτσας.

(Η φωτο απο το Αναπτυξιακό Συνέδριο)

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις