H συνέντευξη τύπου Διοικητή και Υποδιοικητή ΥΠΕ για την κατάσταση της Υγείας στο νησί μας

217

Sυνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσεων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, μαζί με τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτριο Κωστακιώτη στο Νοσοκομείο στο Αργοστόλι.

 

Ο κ. Νικολόπουλους μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, οι υγειονομικές δομές, οι δημόσιες υγειονομικές μορφές, μαζί και της Κεφαλονιά, να μείνουνε ανοιχτές και να ανταποκρίνονται αξιοπρεπώς στις ανάγκες τις υγειονομικές του λαού. Γι αυτό ακριβώς το λόγο η πορεία που ακολουθήθηκε είχε κάποια συγκεκριμένα και σημαντικά βήματα από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Αναφέρθηκε στην πρόσβαση σε όλους τους ανασφάλιστους στις δημόσιες υγειονομικές δομές. Παράλληλα έγινε η διαγραφή από τα Νοσοκομεία των χρεών των προηγούμενων χρόνων. Ένα ποσό 75 εκατομμύρια ευρώ. Είπε ότι Αξιοποιήθηκαν όλα τα περιθώρια τα οποία διαθέταμε… λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Ρωτήθηκε για την αποκατάσταση του χώρου των Πρώτων Βοηθειών και όπως είπε τα λεφτά υπάρχουν αλλά κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες το καθυστερούν να ξεκινήσει.

 Πηγή : http://kefalonianews.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις