Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής η διήμερη επίσκεψη στην  Ιθάκη του Υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση των λιμένων του νησιού, η εκτίμηση της κατάστασής τους, η συζήτηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, δημοτικούς συμβούλους, φορείς και κατοίκους για τα προβλήματα της Ιθάκης.

Τι τελικά έφερε στην Ιθάκη αυτή η επίσκεψη?

Το Σάββατο το απόγευμα ο κ. Σαντορινιός ομιλώντας στη σύσκεψη των φορέων και κατοίκων του νησιού υποσχέθηκε:

  • Tην εγκατάσταση άλλης μια μονάδας αφαλάτωσης στο Βαθύ για την οριστική λύση του προβλήματος υδροδότησης της πρωτεύουσας του νησιού.  
  • Έγκριση μετάβασης στην Ιθάκη μηχανικών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη χάραξη αιγιαλού και παραλίας ώστε να εγκατασταθούν νόμιμα τα στέγαστρα των καταστημάτων της παραλιακής.
  • Εξασφάλιση ετήσιας χρηματοδότησης για τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο του Αη Θανάση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  •  Διαβεβαίωσε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ισχύει για ΟΛΑ τα νησιά της Ελλάδας από 1-1-2019 και όχι μόνο για το Αιγαίο.
  • Οσο αφορά το έργο του λιμανιού του Πίσω Αετού -που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει- υποσχέθηκε να «πιέσει» για την άμεση έναρξη των εργασιών.
  •  Ενδιαφέρουσα ήταν και η σύσκεψη του Υφυπουργού με τον Λιμενάρχη Ιθάκης και το Σύλλογο των Επαγγελματιών Αλιέων για τη διαχείμαση σκαφών στο λιμάνι του Βαθέως, πρόβλημα που όπως είπε ο κ. Σαντορινιός θα είναι στις επόμενες προτεραιότητές του.

 Τον κ. Σαντορινιό συνόδευε και τις δυο ημέρες η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Φωτογραφίες: Μάκης Λεκατσάς – ευχαριστούμε θερμά για τη πραχώρησή τουςΟ Υφυπουργός με την ολοκλήρωση της επίσκεψης αναχώρησε από το Βαθύ με το σκάφος του Λιμεναρχείου Ιθάκης , και όχι με το πλοίο της γραμμής γιατί δεν τον βόλευε η ώρα αναχώρησης, για το επόμενο λιμάνι της περιοδείας του τον Αστακό , ενώ η βουλευτής  επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για τη Σάμη.

√  Με πληροφορίες και φωτογραφίες απο το http://northithaca.blogspot.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις