Στο  μικροσκόπιο των Επιθεωρητών Καταπολέμησης της Διαφθοράς τρία  έργα του Δήμου

Στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου συναντήσαμε σήμερα το δεύτερο κλιμάκιο ελέγχου με τους τρεις επιθεωρητές Καταπολέμησης της Διαφθοράς  όπου διενεργούσαν αυτοψία στο έργο. Θα ενθυμείστε τι καταγγελίες  πολιτών κατά την έναρξη και τη διάρκεια του έργου για διάφορες τεχνικές , πολεοδομικές και άλλες παραβάσεις.  Προφανώς ο έλεγχος είναι το αποτέλεσμα αυτών των καταγγελιών.

Μαζί με τους τρεις «Αδιάφθορους» είδαμε και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τον δ/ντη της Υπηρεσίας κο Καλογερόπουλο, τον τοπογράφο κ. Φιλιππάτο , τον μηχανικό κ. Αλεξανδρόπουλο ενώ εκκωφαντινή ήταν η απουσία του κ. Σπύρου Σπαθή επιβλέποντος του έργου της Πλατείας στο στάδιο της πλακόστρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σπαθής απουσίαζε λόγω ασθένειας συγγενικού του προσώπου. Το φίδι από την τρύπα ανέλαβαν να βγάλουν οι συνάδελφοι του.

Στη Πλατεία διαπιστώσαμε ότι έγινε και φωτογράφιση διαφόρων σημείων όπου παρουσίαζαν κακοτεχνίες , θέμα που έχει αναδείξει σήμερα η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα που βρισκόμασταν στη Πλατεία από τον πρ. δημαρχείο Αργοστολίου ακουγόταν ένας απίστευτος καυγάς  . Οι φωνές (όλες ανδρικές) ακουγονταν και στη Πλατεία. Ωρα που βρήκαν για τον καυγά ε?

Οι Επιθεωρητές ήταν έξω από το κτίριο που εδρεύσει ο αναπληρωτής δήμαρχος και υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών, αντιδήμαρχος Αργοστολίου, αντιδήμαρχος Σάμης και υπεύθυνος των Ρομά, κ. Διονύσης Λυκούδης.  Αγνωστο αν ο ίδιος ήταν στο γραφείο του την ώρα του ελέγχου στο χώρο της Πλατείας  και του καυγά εντος του υπο-δημαρχείου.

Μετά τον ενδελεχή έλεγχο του έργου της Πλατείας, οι Επιθεωρητές κατευθύνθηκαν στο έργο ανάπλασης του πεζόδρομου Π. Βαλλιάνου έξω από το Δημαρχείο.

Παρέμειναν και εκεί αρκετή ώρα ενώ η θερμοκρασία είναι ανέβει και οι τουρίστες από τα δυο κρουαζιερόπλοια είχαν κατακλύσει το Αργοστόλι.

Τρίτο έργο που επισκέφτηκαν ήταν το γεφύρι της Αρτας της Κεφαλονιάς, το Γηροκομείο Αργοστολίου που δέκα χρόνια κτίζεται και τελειωμό δεν έχει.  Εκεί τους υποδέχτηκε στέλεχος του εργολάβου του έργου για να τους δείξει το χώρο και να απαντήσεις πιθανόν και σε ερωτήσεις τους.

Ο έλεγχος το δήμος Κεφαλονιάς των τριών επιθεωρητών καταπολέμησης της Διαφθοράς θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή με την ολοκλήρωση των φακέλων των έργων και πιθανόν επίσκεψη και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Η Συντακτική Ομάδα του  kefaloniapress

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις