Κοπανατζήδων δημοτικών συμβούλων το ανάγνωσμα ..

Δέκα !! δημοτικοί σύμβουλοι : Αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, Αγγελος Αγγούριας, Κώστας Κοντογούρης , Αλέξανδρος Μοσχονάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος, Θόδωρος Φλωρατος, Διονύσης Αραβαντινός, Γεράσιμος Δημητράτος, Σπύρος Σαμούρης , Ηλίας Παρίσης,  εάν εφαρμοστεί ο Νόμος, εκπίπτουν του αξιώματός τους ΤΩΡΑ, και μπορεί να τους περιμένουν εκπλήξεις στο εκλογικό Πρωτοδικείο!

Θυμίζουμε:

Με το 127713/21-6-2018 έγγραφο του ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμο Αλυσανδράτο και θέμα «Απουσίες Δημοτικών Συμβούλων» αναφέρει:

«Κατόπιν των προσφάτων δημοσιευμάτων στην εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ” την 02-06-2018 και στην ιστοσελίδα “www. kefaloniapress. gr” την 05-06-2018 που αφορούσαν σε απουσίες δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 68 του Ν. 3852/2010, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τα ανωτέρω. Συγκεκριμένα αν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που απουσίαζε αδικαιολόγητα σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή αν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις συνεχείς μήνες».

Έκτοτε παρ’ότι έχουν περάσει…. 2 ½ μήνες (!) δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία εξέλιξη στην υπόθεση παρ’ότι οι συνήθεις κοπανατζήδες συνεχίζουν απτόητοι …. να απέχουν τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής !
Πριν παραθέσουμε τα στοιχεία από τις συνεδριάσεις αυτούς τους 2 ½ μήνες θα θυμίσουμε ότι οι απουσίες στα τρία όργανα του Δήμου εκείνων των δημοτικών συμβούλων που με βάση τις διατάξεις του νόμου που επικαλείται ο κ. Παπαθεοδώρου στο έγγραφο του αρκούν για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές που φτάνουν μέχρι και….την έκπτωση, είναι για κάθε όργανο ξεχωριστά:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στις τρεις τελευταίως συνεδριάσεις του 2017 και στις 11 πρώτες του 2018 (μέχρι την 11η συνεδρίαση στις 14 Μαΐου 2018), σύνολο 14 συνεδριάσεις, είχαμε τις εξής απουσίες συμβούλων οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο αντιμετωπίζουν εκτός πάσης αμφιβολίας την ποινή της έκπτωσης καθότι εμφανίζονται συνεχώς να απουσιάζουν απέχοντας των καθηκόντων τους άνευ αδείας του συμβουλίου.

Τα στοιχεία να είναι από τις επίσημες αποφάσεις που αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

Λυκούδης Διονύσιος: Από τις 14 συνεδριάσεις έχει απουσιάσει στις 13. Σε μία μόνο ήταν παρών (6η συνεδρίαση του 2018 στις 28/2/2018).
Αγγούριας Άγγελος: Από τις 14 συνεδριάσεις έχει απουσιάσει στις 13. Σε μία μόνο ήταν παρών (9η συνεδρίαση του 2018 στις 27/4/2018).
Κοντογούρης Κωνσταντίνος: Από τις 14 συνεδριάσεις έχει απουσιάσει στις 12. Σε δύο μόνο ήταν παρών (2η συνεδρίαση του 2018 στις 2/2/2018 και στην 5η συνεδρίαση στις 12/2/ 2018).
Θεόδωρος Φλωράτος (πρόσφατα αποπεμφθείς από την παράταξη Μιχαλάτου και οδεύων προς την παράταξη Παρίση): Από τις 14 συνεδριάσεις έχει απουσιάσει στις 12. Σε δύο μόνο ήταν παρών (2η συνεδρίαση του 2018 στις 2/2/2018) και στην 10η συνεδρίαση στις 5/5/2018).

Και τα νεώτερα στοιχεία: Οι κομπανατζήδες αυξάνουν τις απουσίες τους!

Το Δημοτικό Συμβούλιο από τις 14 Μαΐου και την 11η συνεδρίαση έχει συνεδριάσει 6 φορές συν μία ακόμη η περιπετειώδης για την σφράγιση του Πλατύ Γιαλού , τα πρακτικά της οποίας δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα.

Από τις 6 συνεδριάσεις :

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσιος Λυκούδης έχει απουσιάσει την 12η συνεδρίαση έχοντας με αυτή στο σύνολο των 20 συνεχόμενων συνεδριάσεων (3 το 2017 και 17 το 2018) …. όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερεις συνεχόμενες τριπλέτες αδικαιολόγητων απουσιών (οι τρεις εξ αυτών εντός του 2018) που σημαίνει κατ’εξακολούθηση υποτροπή της παράβασης «αδικαιολόγητης απουσίας τριών συνεχών συνεδριάσεων» οπότε και «μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης» !

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2018 δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία να παρέχεται στο αναπληρωτή δήμαρχο κ. Λυκούδη «η σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου για να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις 30 ημέρες» όπως ο νόμος ορίζει ρητά !

Ο Άγγελος Αγγούριας απουσίασε και από τις 6 νεώτερες συνεδριάσεις εντός του 2018 έχοντας συνολικά …. 19 συνεχόμενες απουσίες από τις 20 τελευταίες συνεδριάσεις τις 3 το 2017 και τις 17 το 2018. Δίχως πολλά λόγια και για τον κ. Αγγούρια ισχύουν τα ίδια με τον κ. Λυκούδη και οφείλει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης να εφαρμόσει το νόμο και να εκπέσει του αξιώματός του και ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Αγγούριας !

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Κοντογούρη (πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Ερίσσου) ο οποίος στις 6 τελευταίες συνεδριάσεις δεν είχε καμία παρουσία, οπότε και οι συνολικές απουσίες του στις 20 τελευταίες συνεδριάσεις φτάνουν τις….18 ! Και αυτός λοιπόν πρέπει να ακολουθήσει τους άλλους δύο στην έκπτωση !

Και πάμε στον πολυσυζητημένο το τελευταίο διάστημα σύμβουλο Θεόδωρο Φλωράτο μέχρι πρόσφατα μέλος της παράταξης Μιχαλάτου.  Από τις 6 νεώτερες συνεδριάσεις απουσίαζε στις….4 !!! Σύνολο απουσιών στις 20 συνεχόμενες συνεδριάσεις,  ….16 !

Και για τον κ. Φλωράτο ισχύουν τα ίδια με τους τρεις προηγούμενους καθαίρεση του αξιώματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εδώ την έκπτωση με βάση το νόμο για μη εκτέλεση των υποχρεώσεων τους αντιμετωπίζουν δύο στελέχη της αντιπολίτευσης!

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος από τις 29 συνεδριάσεις του 2017 έχει μόνο….8 παρουσίες και από τις 27 συνεδριάσεις του 2018 έχει …..ΜΙΑ μόνο παρουσία (την 21 συνεδρίαση)!!! Με τόσες απουσίες η έκπτωσή του από δημοτικός σύμβουλος πρέπει να θεωρείται βεβαία και ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ γιατί δεν παραιτήθηκε τόσο καιρό από την Οικονομική Επιτροπή αφού δεν μπορεί να συμμετέχει , και παραμένει παίζοντας με τη φωτιά.

Ο Γεράσιμος Δημητράτος επίσης επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ) αντιμετωπίζει την έκπτωση αφού από τις 29 συνεδριάσεις του 2017 έχει μόνο….9 παρουσίες και από τις 27 συνεδριάσεις του 2018 …ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ παρουσία !!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Η Επιτροπή συνεδρίασε 17 φορές το 2017 και 12 φορές το 2018 μέχρι σήμερα. Οι εικόνα είναι η εξής:

Ο Σπύρος Σαμούρης με 13 απουσίες στις 17 συνεδριάσεις του 2017 και 12 απουσίες στις….12 συνεδριάσεις το 2018 κατέχει τα πρωτεία της κοπάνας!

Ο Διονύσιος Αραβαντινός (της παράταξης Μιχαλάτου και …αντιπρόεδρος της ΕΠΟΙΖΩ (!) έχει 12 απουσίες στις 17 συνεδριάσεις το 2017 και 5 απουσίες στις 12 συνεδριάσεις το 2018.

Ο Ηλίας Παρίσης έχει 12 απουσίες στις 17 συνεδριάσεις το 2017 και 6 απουσίες στις 12 συνεδριάσεις το 2018.

Και τέλος ο Αλέξανδρος Μοσχονάς εμφανίζεται με πρόβλημα το 2018 αφού από τις 12 συνεδριάσεις έχει απουσιάσει στις ….8 !!!

Εκτός όμως αυτών των “10” που αντιμετωπίζουν το πειθαρχικό παράπτωση της έκπτωσης, καθαίρεσης απο το αξίωμα του μέλους του ΔΣ, άλλοι έντεκα (11) δημοτικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζουν το πειθαρχικό παράπτωμα της αργίας γιατί απουσίασαν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ τρεις συνεχόμενες φορές άλλοι απο συνεδριάσεις του ΔΣ άλλοι απο συνεδριάσεις των Επιτροπών που είναι μέλη.

10+11 = 21 μέλη του ΔΣ συγκεντρωτικά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων είτε της καθαίρεσης είτε της αργίας λόγω των ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ απουσιών τους απο συνεδριάσεις.   Η κατάσταση μάλλον έχει ξεφύγει με μεγάλη ευθύνη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που φαίνεται ότι δεν μπορεί να επιβάλει τη τάξη και την ομαλή λειτουργία του ΔΣ, ουδέποτε ούτε εγγράφως ούτε προφορικά φαίνεται να τους έχει ενημερώσει για τις ευθύνες τους και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

  «ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ» το αφήσαμε για το τέλος..

Στο νέο νόμο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ αναφέρεται ότι στην περίπτωση που κάποιος σύμβουλος εκπέσει του αξιώματος του δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές!

Ερωτηση : Όσοι απαξιώνουν  το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές του,  γνωρίζουν ότι μπορεί (αν εφαρμοστεί ο Νόμος) και να εκπέσουν ΤΩΡΑ του αξιώματός τους αλλά και να μη μπορούν να είναι υποψήφιοι το 2019 ??

Από ότι δείχνουν οι κινήσεις τους έχουν μάλλον άγνοια κινδύνου ή πιστεύουν ότι αφού το πρόβλημα το έχουν όλες οι παρατάξεις δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος .

Είναι δε τόση η άγνοιά τους για τη Νομοθεσία και τις υποχρεώσεις τους, που οι περισσότεροι ήδη έχουν ανακοινώσει τη πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών του Μάη του 2019 ακόμα και ως υποψήφιοι δήμαρχοι.

Αναρωτιόμαστε … Είναι σίγουροι ότι αν την σκαπουλάρουν τώρα , θα την σκαπουλάρουν και στο Πρωτοδικείο όταν θα εξετάζονται οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων τους??

Κοιτάξτε μη από αλλού  περιμένατε μερικοί το πειθαρχικό και από αλλού σας βγει..

Ο Καλπη-κος

Υ.Γ. Πριν από λίγο και αφού έγινε η ανάρτηση του άρθρου δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ πρακτικό απόφασης της 18ης συνεδρίασης του 2018 της 1ης Σεπτεμβρίου. Οι ουσιαστικές αλλαγές που επέρχονται με τις τελευταίες απουσίες είναι:

Ο Άγγελος Αγγούριας αυξάνει τις απουσίες του σε 20 συνεχόμενες στις 21 τελευταίες συνεδριάσεις και ο Κωνσταντίνος Κοντογούρης αυξάνει τις απουσίες του σε 19 συνολικά στις 21 τελευταίες συνεδριάσεις. Ο Παναγής Κοκκόλης εμφανίζεται με 6 πλέον συνεχόμενες απουσίες στις τελευταίες αντίστοιχα συνεδριάσεις συν σε τρεις ακόμα (8η, 9η, 10η ) εντός του 2018 , αντιμετωπίζοντας και αυτός το ενδεχόμενο της έκπτωσης σύμφωνα με το νόμο.

Να σημειωθεί ότι γι’άλλη μία φορά στο πρακτικό της συνεδρίασης αναφέρεται για τους απόντες η χαρακτηριστική φράση που επαναλαμβάνεται κατά κανόνα σε όλες τις συνεδριάσεις: «Απουσιάζουν αν και νόμιμα έχουν προσκληθεί» που σημαίνει απουσιάζουν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

Comments are closed.