Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θόδωρου Γαλιατσάτου για τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα με το ερώτημα αν θα δώσει την εκλογική μάχη ως υποψήφιος Πειφερειακός Σύμβουλος ή ως υποψήφιος δήμαρχος Σάμης (σε περίπτωση διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς).

Ο κ. Δρακουλόγκωνας απάντησε χωρίς κανένα δισταγμό “Και πάλι με το Θόδωρο! Το έχω δηλώσει και το επαναλαμβάνω. Θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτου ανεξάρτητα αν θα διασπαστεί ή όχι ο Δήμος Κεφαλονιάς, ανεξάρτητα αν θα γίνει Δήμος Σάμης, παρόλο επί οχτώ χρόνια αγωνίζομαι για τη δημιουργία τριών δήμων στη Κεφαλονιά ενας εκ των οποίων να είναι ο Δήμος Σάμης ” . 

Να υπενθυμίσουμε ότι με τον “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” , το νέο νόμο για τη τοπική αυτοδιοίκηση,  δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο με επικεφαλή αντιπεριφερειάρχη στο κάθε νησί όπως στις προηγούμενες εκλογές.

Ο νέος περιφερειάρχης του 2019 θα επιλέξει του Αντιπεριφερειάρχες του από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου , και αν αυτό επιθυμεί , ανεξάρτητα και απο τη παράταξή τους.

Ο Παναγής λοιπόν ρισκάρει αν θα είναι ή οχι αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς , αλλά όπως μας δήλωσε αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.  Θα δόσει μαζί με το Θόδωρο τη μάχη για τη Περιφέρεια και την εκλογή του ως περιφερειακός σύμβουλoς, και και μαζί θα κερδίσουν. 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις