Μετά από 4ημερη διαμονή σε συνθήκες κράτησης στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας αναχώρησαν σήμερα από το νησί μας οι 81 μετανάστες – πρόσφυγες, ενώ οι διακινητές τους που είχαν συλληφθεί μεταφέρονται σε φυλακές στην Αττική.

Η κράτηση αυτών τω ανθρώπων στο νησί μας -το οποίο στερείται παντελώς παρόμοιων υποδομών (αλλά ούτε τις θέλουμε) – ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για τις αρμόδιες αρχές που είχαν την ευθύνη της κράτησής τους. Κυρίως Λιμεναρχείο, Αστυνομία και Περιφέρεια (για την ανθρωπιστική βοήθεια).

Το ότι έμειναν στο νησί μας πάνω απο 24 ώρες είναι καμπανάκι κινδύνου για τις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει η κεντρική διοίκηση η οποία προκειμένου να μειώσει τις εισροές στα ήδη φουλαρισμένα hot spots προσπαθεί να κρατήσει τους μετανάστες – πρόσφυγες εκεί που θα συλλαμβάνονται ανεξαρτήτως υποδομών.

Το ότι έφυγαν τελικά από το νησί -έτσι όπως ζήσαμε το περιστατικό και σύμφωνα με τις εμπειρίες μας- είναι χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πίεσης των “ανωτέρων” , απο την   Ένωση  Αστυνομικών, την Περιφερειακήν Ενότηταν Κεφαλονιάς και του Λιμεναρχείου.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις